To je to što me zanima!

Na webu Fine odsad dostupno sve potrebno za otpis dugova

Na stranicama Financijske agencije dostupni su svi relevantni podaci vezani uz otpis dugova ili odgodu ovrha te svi dokumenti i obrasci za njihovu realizaciju
Vidi originalni članak

Sredinom siječnja ove godine Vlada je prihvatila sporazum o oprostu dugova najsiromašnijim građanima koji nemaju imovine ili novca da ga vrate. U obzir dolaze dugovi do 35 tisuća kuna i to prema teleoperaterima, bankama, javnim poduzećima i gradovima

Zahtjev za otpis dugova mogu podnijeti isključivo građani čiji je račun blokiran dulje od 360 dana i to do 30. rujna prošle godine

Ukoliko spadate u tu skupinu, na webu Fine možete pronaći apsolutno sve podatke vezane uz otpis dugova, ali i sve potrebne dokumente i obrasce za taj postupak. No, prvo morate proći prijavu kako bi provjerili zadovoljavate li sve kriterije. 

Pregled duga, kažu u Fini, može se bez ikakve naknade preuzeti u poslovnicama same Agencije ili u Centrima za socijalnu skrb. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • dkmjnn 02.02.2015.

    Otpis duga prema bankama i režijske troškove podržavam i to uglavnom za umirovljenike i za nezaposlene. Ali otpis dugova prema teleoperaterima ne podržavam. Mobitel i telefon su još uvijek luksuz, baš kao i automobil ili internet. Ako nemam za kruh, onda mi ne treba ni mobitel. Posebno ne podržavam otpis takovih dugova za korisnike socijalnih pomoći. Kud ih mi hranimo, još si dozvoljavaju komociju uzimanja mobitela na veresiju i na kraju im se ti dugovi opraštaju. E baš svašta.

  • Barac. 01.02.2015.

    Zabava za mase, jedini koji će imati koristi u ovoj igri su bankari, koji su oslobođeni od plaćanja PDV-a, na otpisani dug, ovi kojima pomoć treba i dalje ostaju u dužničkom ropstvu.

  • studenticaa 01.02.2015.

    sve bi to bilo super da se to oprasta ljudima koji su ostali bez posla i ne mogu placat rezije, al to ce se oprastat ljudima koji su dizali kredite za skijanje i kupovali najnovije iphone pa ne mogu placat.. i zato se ne slazem s ovim uopce, znam puno ljudi koji imaju jako malo primanja, al prvo kad ih dobiju plate racune i dugove, a onda prezivljavaju.. ostali koji placaju su budale ko i uvijek u ovoj drzavi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare