To je to što me zanima!

Načelnik je suspendirao tri policajca zbog prijevare

Sumnja se da su od 1. rujna 2010. do 31. siječnja 2011. lažno prikazivali broj putovanja na posao i s posla. Za to su dobili oko 28.000 kn, na što nisu imali pravo
Vidi originalni članak

Načelnik PU ličko-senjske Željko Jurković suspendirao je tri policajca koji su radili u Upravi. Krim-policija sumnjiči ih za kazneno djelo prijevare u službi. Sumnja se da su od 1. rujna 2010. do 31. siječnja 2011. lažno prikazivali broj putovanja na posao i s posla. MUP im je za to isplatio oko 28.000 kuna, na što nisu imali pravo. Time su pribavili protupravnu imovinsku korist te oštetili državni proračun. Osim što su ih suspendirali, protiv njih su podnijeli i kaznene prijave. Otkako su počele rigorozne mjere štednje u MUP-u, policajci više ne dobivaju paušalni iznos putnih troškova. Godinama su policajci dobivali putne troškove i za vrijeme dok su bili na godišnjem odmoru. Ministar Tomislav Karamarko to je ukinuo, a prema novom pravilniku, policajci dobivaju troškove po broju dana dolaska na posao. Očigledno su ova tri policajca broj dana falsificirali kako bi dobili više novca.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • pravda2010 16.02.2011.

    Zviždaći, naprijed! Žele vam utjerati strah. Siguran sam da 3-nesretnika nisu jedini koji imaju problem. Prijavite sukobe interesa, prijavite sve malverzacije kada vam ne žele vratiti vaš novac na kojeg imate pravo. Opće poznata stvar da se u državnim firmama nitko ne može "spariti" jer su familija, a netko ima i te uvjete hehe - vrijeme je za promijene.

  • ja_sam_ja 15.02.2011.

    Isto tako me interesira koliko novaca je država potrošila iz proračuna na više mjesečnu istragu. Ta cijena koju su oni potrošili je sigurno puno veća nego su ti ljudi "ukrali".

  • ja_sam_ja 15.02.2011.

    Nisu oni ukrali novce, nego su zbog iznemoglosti bili prisiljeni prespavati, kako ne bi ugrozili sebi i druge u prometu jer im na posao treba po tri sata. Pa recite vi dali bi bili sposobni svaki dan voziti autom na posao 3 sata, raditi 8 sati, te ponovno otići doma...te tako svaki dan...iz mjeseca u mjesec. A državi je bilo najjednostavnije dati premještaj tim ljudima u svoje županije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare