To je to što me zanima!

Nacionalno prijelazno vijeće: Gadafi se krije na zapadu Libije

Zbačenog libijskog vođu u gradu Gadamesu navodno skrivaju pripadnici plemena Tuarega. Gadafijev sin Saif al-Islam je u Bani Walidu, a Mutasim je u Sirti
Vidi originalni članak

Prijelazna libijska vlada izašla je s informacijom kako se zbačeni vođa Moamer Gadafi krije blizu grada Gadamesa, koji se nalazi na samom zapadu zemlje te je pod zaštitom tuareških boraca.

- Imamo povjerljive informacije da Gadafija štiti pleme Tuarega smješteno između Nigera, Alžira i Gadamesa - rekao je pukovnik Abdul Basit CNN-u.

Basit je također rekao kako se jedan Gadafijev sin, Saif al-Islam, nalazi u Bani Walidu, a drugi, Mutasim, u Sirti. Oba su grada među posljednjim uporištima Gadafijevih lojalista te se ondje vode žestoke borbe sa snagama nove vlade.

Teško je procijeniti vjerodostojnost ovih informacija, s obzirom na to da Basit nije rekao kako je došao do informacija te kako je Nacionalno prijelazno vijeće već prije davalo informacije koje su se kasnije pokazale netočnima. No ovo ne bi bilo prvi put da su Tuarezi surađivali s Gadafijem jer mu je to pleme često pomagalo u manipulaciji i destabilizaciji siromašnih zemalja južno od Libije, a pomogli su mu i u bijegu preko Sahela nakon pada.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • DarkBc 02.10.2011.

    Gadafijeva vojska oslobađa Tripoli + deratizacija - video kolekcija - http://alturl.com/75uve

  • ice_man 29.09.2011.

    hahahah komunisti i jugonostalgiraci.. u svom nekom svijetu.. haha :) zalosni ste :) pa nije mi jasno.. pa ima jos komunizma po svijetu.. kad vam se tak svidja.. kaj ne odete u sjevernu koreju ili Kubu.. a ni Kina vam nebi bila losa hahaha :D zlocinac i jedan i drugi!

  • drug Tito_1 28.09.2011.

    Pukovnik se ne krije, nego je na rezervnom položaju, ovo je samo propaganda koju prenose svjetski milicajci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare