To je to što me zanima!

Nadan je na svojim blokiranim vilama zaradio čak 40.000 eura

Vile Nadana Vidoševića u Nemiri kod Omiša cijelo ljeto su bile popunjene gostima, a sada se jedna renovira. Zakon mu to dopušta iako mu je cijela imovina blokirana
Vidi originalni članak

Nadan Vidošević čeka podizanje optužnice za navodno izvlačenje 30 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore. S obzirom na to da ni on ni članovi njegove obitelji nisu mogli objasniti odakle im silna imovina, ona im je do daljnjega blokirana.

Ako ga proglase krivim, automobili, vile, kuće i udjeli u tvrtkama, sve će mu biti oduzeto.

No, dok se to ne dogodi, Vidošević iskorištava situaciju i 'Nadanove dvore', kako mještani Nemire zovu njegove tri vile, iznajmljuje.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, goste je imao cijelo ljeto. Kad je sezona završila, počeli su radovi na vili koju je Vidošević kupio nekoliko tjedana prije no što je pritvoren krajem 2013. 

Posao vodi njegova supruga Ina, a po pisanju Slobodne, po sezoni zarade oko 40.000 eura.

- Dvije vile i dva apartmana s takvom kvadraturom i na takvoj lokaciji dnevno ne idu za manje od 500 eura ukupno. A vjerojatno sam malo i rekla, kazala je Slobodnoj zaposlenica omiške turističke agencije. 

- Ako je neki objekt u vlasništvu okrivljenika blokiran, tu nekretninu ne može opteretiti kreditom ili je prodati, ali u njoj može uživati. Može je i iznajmljivati te uzimati zakupninu, odnosno najamninu. I tako sve do okončanja postupka, pravomoćne presude i mogućeg oduzimanja imovinske koristi u novcu preko ovrhe - pojasnio je Zakon o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom odvjetnik Milko Križanović za Slobodnu.

Vidošević također legalno smije renovirati vile, sve dok im to ne umanjuje vrijednost. 

Idi na 24sata

Komentari 189

  • DusanBasaric 06.10.2014.

    Ništa, baš ništa nije stekao svojim radom, samo kriminalom i lopovštvinom, baš me zanima konačan ishod hrvatsskog pravosudja....

  • DusanBasaric 06.10.2014.

    Osudjen ječovjek koji je iznio istinu o kriminalnim radnjama Vidoševića, a on /NADAN/ kao lupež će će se ismijavati ...

  • ovan555 04.10.2014.

    Pa to je naša država i njen zakon. Ma da je to za Titinog vremena ne bi ih bilo,pojeo bi ih mrak, pa da vidim dali bi se drugi usudili takvo što raditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare