To je to što me zanima!

Naftni gigant Shell kupio rusku naftu. Ukrajinski ministar: 'Ima li nafta miris ukrajinske krvi?'

Ukrajinski ministar vanjskih poslova kritizirao je multinacionalnu kompaniju Shell jer je kupila naftu od Rusije, pa je pozvao javnost da od velikih tvrtki zatraži prekid poslovnih veza s Moskvom
Vidi originalni članak

Naftni gigant potvrdio je da je u petak kupio naftu od Rusije, no dodao da u tom trenutku nije imao alternative. Dmitro Kuleba napao je tvrtku javno, upitavši na Twitteru ima li ta nafta 'miris ukrajinske krvi?'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Shell je kupio naftu nakon što je u ponedjeljak objavio plan o prodaji udjela u zajedničkim projektima s ruskim Gazpromom, pritom proglasivši invaziju Ukrajine nerazumnom i prijetnjom europskoj sigurnosti. 

'NEDOSTAJE IM I HRANE' Vojni stručnjak tvrdi: Ruski konvoj je zapeo, nemaju goriva

- Pozivam sve savjesne ljude diljem svijeta da od multinacionalnih tvrtki zatraže prekid svih poslovnih veza s Rusijom - napisao je Kuleba. 

Glasnogovornik Shella odgovorio je da tvrtka pokušava održati zalihu osnovnih goriva u slučaju da na vrijeme neće biti alternativne ponude energenata u Europi.

'VAŽAN JE I RUSKI INTERES' Rusija: Sankcije štete iranskom nuklearnom sporazumu. Želimo garancije, jasan odgovor

Tvrtka je priopćila kako je i dalje zgrožena ratom u Ukrajini i da je zaustavila većinu aktivnosti s ruskom naftom, no da je situacija visoko kompleksna te da će smanjivati kupovinu ruske nafte s pojavom alternativnih izvora. 

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 13

  • alan2 06.03.2022.

    A Ukrajina više ne kupuje gorivo od Rusa?🤔

  • 05.03.2022.

    Naravno pohlepi nikad kraja bojkotirati treba Sell

  • fo 05.03.2022.

    rat je uvijek bio nekom rat a drugom brat to je samo dio sante leda jer cijela svjetska ekonomija propada cijene su previsoke ljudi nemaju novaca da pokriju apetite močnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare