To je to što me zanima!

Nagodbom okončali spor oko poljupca Benedikta i imama

Benetton je pristao dati donaciju katoličkoj dobrotvornoj udruzi. Više neće koristiti papine slike, a učinit će sve da se fotomontaže iz njihove kampanje više ne koriste
Vidi originalni članak

Talijanska modna kuća Benetton pristala je dati donaciju katoličkoj dobrotvornoj udruzi i na taj način okončati sudski spor s Vatikanom zbog plakata na kojem papa Benedikt XVI. u usta ljubi imama, javlja Reuters.

Glasnogovornik Vatikana Frederico Lombardi rekao je da je Vatikan odnio moralnu pobjedu i obranio papin ugled pravnim sredstvima. Modna kuća obećala je da više neće distribuirati fotomontažu, a pokušat će spriječiti svaku njezinu upotrebu. Obećali su i da više neće koristiti papinu fotografiju. Nije otkriveno koliki iznos je Benetton uplatio udruzi.

Fotografija pape bila je dio šokantne promotivne kampanje nazvane 'UNHATE' u kojoj su prikazani brojni svjetski čelnici. Tako na jednoj od fotomontaža američki predsjednik Barack Obama ljubi venecuelanskog predsjednika Huga Chaveza. 




Idi na 24sata

Komentari 15

  • Hrvoje Horvat 15.05.2012.

    da se barem stvarno žvale barem bi bilo manje sranja u svijetu

  • wozzie 15.05.2012.

    pa oni i jesu homići samo poremećeni ,pa vole i dječačiće!to treba ub.. i zapa....!

  • user_73657 15.05.2012.

    Cilj je i bio šokirati, privući pažnju ( uopće nije važno, hoće li se to postići ljepotom , ružnoćom, grotesknošću...) . Benettonov fotograf je majstor u tome, marketinški mag.

Komentiraj...
Vidi sve komentare