To je to što me zanima!

Nagovore ih na seks, snime ih, a onda ucjenjuju tražeći novac

Bande iz Maroka, Filipina i Obale Bjelokosti već su zaradile milijune na ucjenama preko interneta, a za sve to koriste samo web kameru i softver za video komunikaciju...
Vidi originalni članak

Bande iz Maroka, Filipina i Obale Bjelokosti već su zaradile milijune na ucjenama preko interneta, a za sve to koriste samo web kameru i softver za video komunikaciju poput Skypea. Njihove žrtve su mladi biznismeni iz Velike Britanije koje prvo namame na razgovor koji se ubrzo pretvara u "cybersex" tj. virtualni seks preko web kamere. Potom ih snimaju u kompromitirajućim radnjama i ucjenjuju.  

Mamci su mlade djevojke, a njihove mete tisuće mlađih dobrostojećih muškaraca. Svi oni bandama moraju isplaćivati novčane iznose pod prijetnjom da će snimke njihovih "nedjela" pred kamerom biti poslane partnerima, prijateljima, kolegama, rodbini...

Novčani iznosi koje cyber kriminalci traže kreću se od par stotina funti pa sve do nekoliko tisuća, piše Daily Mail

Stalne ucjene i pritisak nisu mogla izdržati ni financijski ni psihički izdržati četiri muškarca stara između 18 i 24 godine koji su ove godine počinili samoubojstvo. 

Bande ucjenjivača za izbor svojih žrtava koriste se Facebookom, stranicama za pronalaženje partnera pa čak i LinkedInom. Najčešći kriterij je platežna moć. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • SilikoniralaSiSe 03.12.2016.

    Kada sam pročitao ovo,sjetio sam se kako sam imao jedno 5-6 poruka i zahtjeva za prijateljstvo zgodnih crnkinja.Al naravno ja sam razuman i racionalan pa takve stvari odmah ignoriram.

  • Timmy2 03.12.2016.

    Tko se igra s vatrom, i opeče se.

  • dobro jutro 03.12.2016.

    Zar to ne zasluzuju??

Komentiraj...
Vidi sve komentare