To je to što me zanima!

'Stisnula ga': Trump ipak stiže u Poljsku - zbog naše Kolinde?

Predsjednica Grabar Kitarović i poljski predsjednik Andrzej Duda poslali su poziv za summit još prije NATO summita u Bruxellesu, no Amerika nije reagirala. Onda je Kolinda 'ulovila' Trumpa...
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump sinoć je potvrdio da dolazi na summit 'Inicijative tri mora' koji će biti 6. srpnja u Poljskoj. Jedna od inicijatora summita naša je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Iako su i ona i poljski predsjednik poslali poziv još prije NATO summita u Bruxellesu, Amerika nije reagirala. No, nakon što je Kolinda na NATO summitu prišla Trumpu, uspostavljen je kontakt, a tijekom kratke šetnje kroz zgradu NATO-a Kolinda je Trumpu objasnila sve o 'Inicijativi Jadran-Baltik-Crno more' te ga očito dodatno zainteresirala.

- Predsjednica je tada imala dovoljno vremena da razgovara s američkim predsjednikom. Rekla mu je za 'Inicijativu tri mora', ali su razgovarali i o BiH i jugoistoku Europe - rekao je sugovornik blizak Kolindi Grabar Kitarović.

Bijela kuća je u petak objavila da će Trump posjetiti Poljsku prije sudjelovanja na summitu G20 u Njemačkoj.

- Posjet treba ponovno potvrditi potpunu podršku Sjedinjenih Država jednome od njegovih najbližih saveznika i brigu administracije da pokaže da je jačanje kolektivne obrane unutar NATO-a prioritet, navodi se u priopćenju koje je prenijela agencija AFP.

Bijela kuća je navela da će Trump održati i 'vodeći govor' i sudjelovati na summitu 'Inicijative tri mora'.

Podsjetimo, summit 'Inicijative tri mora' prošle godine je bio u Dubrovniku.

Idi na 24sata

Komentari 282

  • resi 29.06.2017.

    možda se među njima desilo nešto kompromitirajuće . hm hm , pa ga ucjenjuje

  • Marelica22 11.06.2017.

    jedva čekamo 2019!

  • Marelica22 11.06.2017.

    zbog nje sigurno hahahahahah sve se vrti oko nje čak i Amerika hahah kako da ne!

Komentiraj...
Vidi sve komentare