To je to što me zanima!

Nagrada za 24sata zbog pomoći djeci s invalidnošću

Priznanja za pomoć djeci s posebnim potrebama dobili su naša novinarka Jasmina Trifunović, redakcija 24sata i Dijana Aničić iz Udruge Anđeli
Vidi originalni članak

Više od 600 ljudi okupilo se u Splitu na tradicionalnom balu volontera u organizaciji udruge Mi. Među mnogobrojnim nagrađenima našla se i naša novinarka Jasmina Trifunović zbog nesebičnog zalaganja i lobiranja za novi zakon koji roditeljima daje plaću i status njegovatelja. Redakcija 24sata nagrađena zbog neumorne borbe u akciji za promjenu starog zakona, slijepog na probleme djece s najtežom tjelesnom invalidnošću i njihovih roditelja. Simbol i glavna protagonistica naše akcije, Dijana Aničić iz udruge Anđeli proglašena je osobom godine. Prije naše akcije roditeljima djece sa stopostotnom invalidnošću nije se priznavao status njegovatelja, a zakon ih je praktički prisiljavao da ostave djecu u ustanovu i odu raditi, ili da ostanu bez ikakvih prihoda. Djeci se status invalida priznavao tek od navršene treće godine.
Nakon zajedničke dugotrajne medijske kampanje 24sata i udruge Anđeli, novi zakon ipak je izglasan u Saboru, a Vlada je osigurala novac za roditelje kojima je potvrđen status njegovatelja, za što od države napokon primaju i plaću. Akcija je i svojevrsni presedan, jer su novine prvi put u Hrvatskoj uspjele promijeniti zakon uz podršku većine zastupnika.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • sanja4 11.12.2007.

    ne vidim razloga zašto je IDEM napada keniju i zašto je vrijeđa. ne vjerujem da bi ni kenija lagala ni izmišljala. nema nekog razloga tim više koliko sam shvatila da je mali Duje bio njen pacjent. ona s ničim ne krši hipokratovu zakletvu. ne iznosi stvari o svoji pacjentima. samo je dala do znanja da se vrše neke malverzacije u udruzi. pročitala sam i onu stranicu na hzzo i na dnu stranice spominje se ime stanovite gospođe. nek on pažljivije pročita. kolko sam shvatila kenija podupire tu akciju 24 sata. to je sve dosta osjetljiva tema jer se radi o bolesnoj djeci ali da idem ovako reagira...... svašta. možda je i on tu negdje kad je upoznat sa kontrakturama djevojčice i njenim odlascima odnosno neodlascima u toplice. ne vidim razloga za vrjeđane kenije i mislim gdje ima dima ima i vatre.

  • clara 11.12.2007.

    @IDEM...5 points

  • idem 11.12.2007.

    kenija, gospođa X se u spomenutom članku nije predstavila, kao ni ti ovdje nego se krije iza pseudonima........jadno.... i očito si slabo pročitala članak, jer muljažu sa doznakama je napravila neka udruga u solinu i neka MIra.....a ne ona koju prozivaš....a svoju \"navodnu\" doktorsku titulu , ma nemaš pojma što je Hipokritova zakletva i na što te ona obvezuje....kršiš sva prava, kako pacijenata, tako i ostalih....sram te bilo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare