To je to što me zanima!

Najavili: Grad Poreč uređuje rivu za čak 26 milijuna kuna

Osnovna nam je ideja i želja da vratimo naše građane na rivu, da ona postane jedan moderan, funkcionalan i prohodan prostor, kaže gradonačelnik Loris Peršurić
Vidi originalni članak

U ponedjeljak 2. prosinca započinje uređenje najšireg dijela porečke gradske rive od carinskog gata do gradske kavane, najavljeno je to u petak na potpisivanju ugovora o izvođenju radova u gradskoj vijećnici. Radovi su vrijedni oko 26 milijuna kuna s PDV-om, a rok za izvođenje je lipanj 2020. godine.

Osnovna nam je ideja i želja da vratimo naše građane na rivu, da ona postane jedan moderan, funkcionalan i prohodan prostor, pogodan i za manifestacije. Dodajmo tome kako se štandovi s tog dijela rive uklanjaju, drvored uređuje, a promet će tijekom izvođenja radova funkcionirati, no otežano. Stoga molim sve građane, korisnike rive, na strpljenje i razumijevanje. Siguran sam da ćemo dovršetkom radova dobiti rivu kakvu naš grad i zaslužuje, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Među ostalim, na potpisivanju je naglašeno i kako je želja urediti javni prostor kao svojevrsni dnevni boravak građana, jer se ne želi da ovo bude samo lijepa slika, već da se Porečani kao nekad u davna vremena vrate na rivu. Ona će nakon zahvata postati moderna, funkcionalna i prohodna, pogodna i za raznolike manifestacije.
Uz to maksimalno će se istaknuti povijesne vrijednosti, a materijali biti pomno birani, odnosno asocirati na one u svijetu poznatoj Eufrazijevoj bazilici.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 30.11.2019.

    Miki je da 20 milja za lampice na mostu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare