To je to što me zanima!

Najavili ukidanje produženja kolektivnih ugovora u upravi

Premijer i ministar financija su najavili ukidanje odredbe o produljenoj primjeni kolektivnih ugovora. Milanović kaže kako se na ukidanje ide nakon 31. srpnja
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović je u srijedu u intervjuu tjedna na HTV-u najavio ukidanje odredbe o produljenoj primjeni kolektivnih ugovora. Isto je najavio i ministar financija Slavko Linič na Hrvatskom radiju. Sindikalisti su upozorili kako će na to itekako znati uzvratiti. 

- Na ukidanje te odredbe se ide vjerojatno nakon 31. srpnja. To je nešto oko čega u Hrvatskoj nitko nije radio nikakvo pitanje. Alternativa je raspad cijelog sustava u državama oko nas, manje-više u svima se ukidaju kolektivni ugovori - rekao je Milanović. Dodao je kako se smanjuju socijalna prava. Linić je rekao kako će teret krize snositi i javna uprava. Ističe kako to do sada nije bio slučaj, jer su radnike u javnom sektoru štitili kolektivni ugovori, koji se automatski produljuju dok se ne potpišu novi. 

Ministar financija je naglasio i da su plaće prevelike ako ih se uspoređuje s ostalima koji rade u privatnom sektoru. Smatra da bi se to trebalo promijeniti. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • eurodiesel 03.05.2012.

    opet će bit..ko je jamio, jamio...

  • xeno_1 03.05.2012.

    Taj javni sektor je već odavno trebalo "kresati". Ne toliko plaće koliko broj radnika, jer je hrpa radnih mjesta u tom sektoru doslovno izmišljena. Većina zaposlenih u tim kojekakvih uredima u javnom sektoru ne rade ništa, ispijaju kavice i bahate se...

  • MayStar 03.05.2012.

    Hoćemo onda javnoj upravi konačno moći pisati zahtjeve, a ne zamolbe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare