To je to što me zanima!

Najgori zatvor na Balkanu: Paklene ćelije KP doma Zenica

Reporter 24sataExpressa proveo je dan u zloglasnom zatvoru s čak 795 okrutnih ubojica, otmičara i silovatelja. Napadi u zatvoru su česti, a lani ih je bilo 2205
Vidi originalni članak

I u pjesmama opjevani KP dom Zenica, opasan visokim zidom i bodljikavom žicom, najzloglasniji zatvor na Balkanu, već punih 120 godina unutar svojih oronulih zidina živi poput maloga grada čuvajući mračne tajne svojih stanara.

Danas zenički zatvor ‘ugošćuje’ 194 ubojice, 159 razbojnika, 17 ratnih zločinaca, 43 silovatelja, 4 otmičara, 57 dilera droge te kriminalce drugih ‘specijalizacija’. Najbrojniji su Bošnjaci, slijede Hrvati, Srbi, Romi i Albanci. Sudbina svakog od 795 zatvorenika priča je za sebe. Najviše je robijaša osuđenih između 5 i 20 godina zatvora, a 33 ih robija više od 20 godina. Najstariji je 74-godišnjak narušena zdravlja Anto Babić iz Mostara.


>>>Više pročitajte u novom broju 24sataExpressa!

Idi na 24sata

Komentari 23

  • gladijator 21.11.2010.

    Kao što se političari hvale tko je bogatiji( tko je više krao), volio bih da se hvale koja država ima gore zatvore sa više zatvorenika! Tada ću se ja pohvaliti sa svojom državom u kojoj nema kriminala

  • hippo xx 21.11.2010.

    zatvor i treba biti loše mjesto,nekakav kazneni prostor za one koji to zaslužuju,a ne neko lijepo mjesto za odmor s tv-om,dobrom hranom i svačime. treba biti takav ambijent da zatvorenicima koji iz njega izađu ne padne napamet više činiti zlo!!!!!!

  • adrijana_volim_te 21.11.2010.

    Nekako kad citam ovaj clanak sticem dojam da su novinari ljubomorni na BH Zatvor jer u njemu su teski uvjeti za izdrzavanje kazne! Pa da su te osobe valjale nebi ni dosle u tu ustanovu! Bog i zivjela KPD Zenica :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare