To je to što me zanima!

Najkrvaviji dan prosvjeda u Siriji: Poginulo više od 90 ljudi

Sukobi su u posljednjih mjesec dana sve više eskalirali. U petak su deseci tisuća građana na ulicama brojnih gradova tražili odlazak predsjednika i brojne reforme
Vidi originalni članak

Najmanje 90 civila je ubijeno, a još toliko je ozlijeđenih u prosvjedima protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Prosvjednici koji traže njegov odlazak s vlasti žele i da se oslobode politički zatvorenici i da se raspuste sigurnosne službe. Strani mediji prenose kako je petak bio najkrvaviji dan sukoba koji su eskalirali posljednjih mjesec dana. Deseci tisuća ljudi na ulicama su u više gradova diljem cijele zemlje tražili odlazak predsjednika s vlasti. 

Obama traži prekid nasilja

Američki predsjednik rekao je u petak kako mora prestati pretjerana uporaba nasilja kojom se žele ugušiti prosvjedi. U kratkoj izjavi, Obama je rekao da predsjednik Asad krivi strance dodk traži pomoć Irana u gušenju prosvjeda. Poziva ga da posluša glas vlastitog naroda.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Superteška 24.04.2011.

    Nije valjda da UN radi razliku između civila Libijskih i Sirijskih? Ovi u Libiji su vjerojatno značajniji zbog NAFTE. To treba ugraditi u Povelje i rezolucije.

  • nicijisin49 23.04.2011.

    Svi suosjećaju s pobunjenicima u Libiji, zapad im i vojno konkretno pomaže, dok se u Siriji samo hladno registriraju mrtvi u sukobima. Ah da, u Siriji gotovo da i nema nafte pa nema ni izgleda da neki Mc Cain osvane tamo u dogledno vrijeme.

  • kanta 23.04.2011.

    Ja se ne veselim tim revolucijama. Nakon gospodarske krize na vlast dolaze radikalne skupine jer narod ne vjeruju ljudima na vlasti. Radikalne skupine zaoštravaju situaciju i neizbježno dolazi do vecih oružanih sukoba. Isti scenarij bio je i prije drugog svjetskog rata, razlika je u tome što žarište nije u europi negu u arapskom svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare