To je to što me zanima!

Najljepši pas u Europi je Dudu, dalmatinski pas iz Hrvatske!

Titulu je je Duduu dodijelio Andrzej Kaźmierski, profesor zoologije i jedan od najuglednijih poljskih i europskih kinoloških sudaca. Ukupno je na izložbi bilo prijavljeno 15.500 pasa iz čitavoga svijeta
Vidi originalni članak

Dalmatinski pas znan kao Dudu, službenog imena Dalmino Vodoo Vision, proglašen je najljepšim psom svih pasmina na Europskoj izložbi pasa koja se se od četvrtka do nedjelje održavala Varšavi. Ovo je najveći uspjeh u povijesti hrvatske kinologije, po prvi se put jedna autohtona hrvatska pasmina, k tome iz hrvatskog uzgoja i hrvatskog vlasnika (!), našla na postolju jedne europske izložbe.

Dudu je, naime, uzgojen u Hrvatskoj, u uzgajivačnici Željke Halper, koja je i njegova vlasnica. Dudu je ostvarivao izuzetne rezultate i ranije, osvajao brojne izložbe i titule, ali ovaj je uspjeh osobit i zbog činjenice da se natjecao u razredu veterana, on će u prosincu napuniti devet godina, a vrlo se rijetko događa da psi u toj dobi osvajaju najveće svjetske i međunarodne titule.

Titulu je je Duduu dodijelio Andrzej Kaźmierski, profesor zoologije i jedan od najuglednijih poljskih i europskih kinoloških sudaca. Ukupno je na izložbi bilo prijavljeno 15.500 pasa iz čitavoga svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • mimidu 17.10.2018.

    Baš lijepa vijest!

  • intellectus 16.10.2018.

    Predivan je, meni najdraža pasmina.

  • Antares777 16.10.2018.

    Svaka čast Dudiju..... sladak je i uz to Dalmatinac....ali moj tornjak je ljepši , samo ne ide na izložbe.... svaki pas je lijep svom gazdi pa je to teško uspoređivati....

Komentiraj...
Vidi sve komentare