To je to što me zanima!

Najmanje 126 migranata je nestalo nakon potonuća čamca

U potonuću čamca blizu Libije nestalo je 126 migranata. Četvero preživjelih izjavilo je kako se čamcem prevozilo oko 130 ljudi, a da su njih spasili libijski ribari...
Vidi originalni članak

Najmanje 126 migranata vode se kao nestali nakon potonuća njihova čamca blizu Libije, rekao je u ponedjeljak za AFP glasnogovornik Međunarodne organizacije za migracije (IOM) prenoseći izjave četvero preživjelih.

Potonji su izjavili da se oko 130 migranata, među kojima veći broj Sudanaca, ukrcao u četvrtak u Libiji u gumeni čamac koji je potonuo nakon par sati plovidbe. Samo četiri osobe, dvije iz Sudana i dvije iz Nigerije, preživjele su a spasili su ih libijski ribari, dodao je Flavio Di Giacomo, glasnogovornik IOM-a.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ichbin2 20.06.2017.

    al zašto bi nama u evropi trebala biti zanimljiva ova vijest ako je mjesto radnje na LIBIJSKOJ obali? sigurno su dovukli ovih 4 preživjelih u evropu a da niti neznamo, da se nebi ponovno mučili s kretanjem sa libijske obale.

  • Šperhakl 20.06.2017.

    jedina dobra vijest danas

  • Cipelcug 20.06.2017.

    Može li se konačno stati na kraj krijumčarima ljudi koji ih namjerno trpaju gumene čamce. Nikako da dočekamo jedan intervju migranta o njihovom putu. Uostalom kada će se ozbiljno početi vraćati ljude u njihove domicilne države prestati će i dolaženje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare