To je to što me zanima!

Eksplozije u Ankari: Najmanje 95 poginulih i 245 ozlijeđenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Eksplozije su odjeknule uoči mirnog prosvjeda u centru glavnog turskog grada. Na društvenim mrežama objavljena je snimka u kojoj se vidi trenutak jedne eksplozije
Vidi originalni članak

Broj poginulih u stravičnom terorističkom napadu u Ankari raste iz sata u sat. Turski ministar zdravlja objavio je u subotu navečer kako je u dvjema eksplozijama u glavnom gradu poginulo najmanje 95 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: Kaos u Ankari nakon terorističkog napada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još je 245 ljudi ranjeno u napadu uoči mirnog prosvjeda kod glavnog željezničkog kolodvora, prenosi AFP .

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uzrok eksplozija još nije poznat, a agencija Anadolu navodi kako je moguće da se radi o bombašu samoubojici.

POGLEDAJTE VIDEO: Eksplozija u Ankari

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bombe su eksplodirale u blizini glavnog kolodvora uoči mirnog prosvjeda sindikata i nekoliko nevladinih organizacija koje su planirale prosvjedovati protiv sukoba države i Kurdske radničke stranke na jugoistoku zemlje, javlja Hurriyet Daily News.

Među onima koji su pozivali na skup za 'mir i demokraciju' bila je i prokurdska Narodna demokratska stranka (HDP). Njihov skup u Diyarbakiru u lipnju je također bio meta bombaškog napada.

Nakon napada, a na poziv oporbene ljevice, okupljeni su izvikivali 'policajci ubojice' dok su ih snage reda smirivale i pucale u zrak.

Nakon napada u Ankari reagirao je i glavni tajnik NATO-a koji je oštro osudio teroristički napad i poručio kako ne može biti opravdanja za ovakav užasni napad na ljude koji su marširali za mir.

Idi na 24sata

Komentari 163

  • zlajo2 11.10.2015.

    u europi zahladilo pa nose prsluke sa sobom

  • dedica1 11.10.2015.

    Dva lica Turske! To je nemoguce. Rusite ruske avione koji diraju vase nebo i zele sprijeciti one koji vas zele zastititi. A Kurdima bi trebali pomoci a ne mlatiti po njima. Turky,Turky

  • misko2k 10.10.2015.

    Ovo se Erdogan direktno obracunao sa protivnicima svog rezima! Usput okrivi PKK i glupi narod ga u Studenom opet bira za predsjednika. Mos rec ovo je predizborna kampanja po islamu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare