To je to što me zanima!

Najmlađi na svijetu: Na Mount Everest se popeo sa 16 godina

George Atkinson se na najviši vrh svijeta popeo u 8.15 sati po nepalskom vremenu i postao najmlađi čovjek na svijetu koji je zauzeo svih sedam najviših vrhova
Vidi originalni članak

Mladi Britanac George Atkinson (16) u četvrtak je osvojio najviši vrh svijeta te postao najmlađi čovjek na svijetu koji se popeo na Mount Everest, piše BBC. Tinejdžer iz Surbitona na jugu Londona tako je prestigao posljednjeg rekordera, Amerikanca Johnnyja Collinsona koji je zauzeo Mount Everest s navršenih 17 godina. 

Britansko planinarsko vijeće potvrdilo je Georgeov rekord, koji je na dan osvajanja vrha imao 16 godina i 362 dana. 

Uspješnim usponom postavio je još jedan rekord. Postao je najmlađi penjač na svijetu koji je osvojio ''magičnu sedmorku'', sedam najviših vrhova svijeta. Planinarenjem se počeo baviti još kao dječak, a misiju na najviše vrhove počeo je usponom na Kilimandžaro kada je imao 11 godina. 

Uspon je svijetu objavila Georgeova majka Penny, koja je na njegovom blogu napisala kako se na vrh popeo u 8.15 sati po nepalskom vremenu. 

- Hvala svima koji su pomogli mom sinu da ostvari svoj san. Sada mi ga samo sigurno spustite dolje! - napisala je na blogu. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mangart 28.05.2011.

    svaka čast! prvih 6 vrhova možda i jest dječja igra, ali mt.everest nije. samo K2 je "žešći" od njega.

  • user_42157 28.05.2011.

    7 najviših vrhova? Možda, najviše vrhove 7 kontinenata?

  • snook 28.05.2011.

    Svaka cast momak

Komentiraj...
Vidi sve komentare