To je to što me zanima!

Najmoprimcima u gradskim stanovima slijedi poskupljenje: 'Ako raste duplo, to nije dobro'

• Zagreb priprema novi zaključak o najamnini • Neće se plaćati po kvadraturi, nego po primanjima u kućanstvu • Mnogi nisu zadovoljni
Vidi originalni članak

Grad Zagreb otvorio je savjetovanje s javnošću oko novog zaključka o visini najamnine za gradske stanove. Ukratko, prema novom zaključku, građani koji žive u takvim stanovima više neće plaćati najam po kvadraturi, nego po primanjima članova kućanstva. To znači da bi teoretski osobe koje žive u manjem stanu mogle plaćati više nego netko tko živi u većem.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • TinaNina84 12.08.2023.

    Znači većini raste od 100 do 300 % najam uz obavezu kompletnog namještanja stana te također održavanja, plaćanja popravaka, servisa bojlera i slično. Stalno se spominju veća primanja ali po ovom, mnogi skromniji će se morati iseliti a još otplaćuju kredite za opremanje stana. Npr. bračni par sa cca 820 e plaće svaki morati će van jer prelaze 70% primanja po članu za višečlana domaćinstva. Drugi primjer, bračni par ima 1500 e plaće zajedno,imaju sina vanrednog studenta koji se prije godinu zaposlio za 900e isto lete van. Samac sa invaliditetom i prosječnom plaćom isto leti van itd. Eto to su ti "imućni" koji se tiskaju u puno slučajeva u malim stanovima . Također, nije ok da se  gledaju isključivo ukupna primanja nego i neki socijalni kriteriji npr invaliditet, krediti i ovrhe,alimentacije, roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, samohrani roditelji, kvadratura itd. Javnih stanova treba na tržištu više po povoljnim cijenama  jer si mnogi sa plaćama koje je pojela inflacija ne mogu ni kupiti a ni privatno iznajmiti stan.A kome pogoduje samo 12 mj boravka u Zg kao uvjet po novom, preinaka članovi obiteljskog kućanstva u članovi kućanstva (znači mogu biti nasumične grupice ljudi), nekretnina se ne smije posjedovati po novom samo u Zg a može se imati vila uDalmaciji ili na području Eu. Znači po novom mogu ulaziti ljudi sa stanovima i kućama a iseliti se trebaju oni bez ikakve nekretnine na području RH. 

  • pepita 33 11.08.2023.

    Nije se napisalo u clanku da se mijenja stavka da oni koji zive u stanu,ne moraju biti u krvnom srodstvu i da se daje mogucnost prijave osobama pod medunarodnom zastitom.zele iseliti nase ljude ,a useliti imigrante.

  • mmmmmmm7777777 11.08.2023.

    znaci na razini drzave ovo treba napraviti u NG npr . manjine i ugrozeni kao jack pot . em stan (kuca) em sve placeno struja , drva , plin voda razne komunalije sveee pa jel to normalno ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare