To je to što me zanima!

Najpoželjnija udavača ne da glasove HDZSDP ‘zlotvorima’

NEOBIČNA PRAKSA: Iako ga nema u drugom krugu, Ivan Sinčić pozvao je svoje pristaše da nadopišu njegovo ime na izborni listić i tako ponište njegovu valjanost
Vidi originalni članak

Okupljanje stranaka mladih i nezavisnih ljudi, izlazak na parlamentarne izbore, masovno povećanje članstva njegove stranke Živi zid i osnivanje vlastitog medijskog portala.

Planovi su to najvećeg iznenađenja predsjedničkih izbora Ivana Vilibora Sinčića. U tome će mu dobro doći i oko 500.000 tisuća kuna koje će dobiti iz državnog proračuna, a on je sve obećao uložiti u kampanju.

- Novac treba maknuti iz politike jer će se inače korumpirati. Zato ga želim maknuti iz Živog zida - poručio je Sinčić.

Iako su u izbornoj noći njegovi protukandidati Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović pozvali 293.000 birača koji su dali glas Viliboru da u drugom krugu glas daju njima, Živom zidu to ne pada na pamet. Svojim biračima su odaslali potpuno neuobičajenu političku poruku. Da na izborima dopišu Sinčićevo ime i njega zaokruže te tako učine listić nevažećim. Kažu da će time odaslati jasnu poruku da neće podržati kandidate “koji organizirano rade na gospodarskom i moralnom uništenju Hrvatske”.

- Nema potpore HDZSDP zlotvorima - objavio je Ivan Vilibor Sinčić i pozvao sve da pristupe njihovoj stranci Živi zid.

- Zatrpani smo molbama za pristupnice. Mobiteli nam ne prestaju zvoniti. U sat vremena pristupilo nam je tisuću ljudi - kaže nam Dušan Cvetović iz Živog zida.

Za godinu dana Živi zid će ići i na parlamentarne izbore te pokušati ući u Sabor, a možda i u buduću vladu. Sinčić je rekao za N1 televiziju da će surađivati s listama i strankama poput one Bože Petrova iz Metkovića ili Nezavisne liste mladih u Vrgorcu, koji su rušili stranke. Pozitivan odgovor je stigao od Stipe Petrine iz Primoštena i Bože Petrova. S Mirelom Holy Sinčić neće surađivati jer i nju smatra starim stranačkim kadrom. Najavio je da će osnovati i svoj internetski portal pod imenom Stvarnost.

'Sad se 'ulizuju' mojim biračima'

Sinčić je večeras gostovao u HRT-ovoj emisiji 'Otvoreno' u kojoj je kazao da se njegovi protukandidati sada ulizuju njegovim biračima.

- Strašno, strašno. Svi se hoće ulizati mojim biračima, ali im poručujem da ne nasjedaju na to. Licemjerno je da su preuzeli pitanja koja sam ja otvorio, a 25 godina vladali su državom i doveli je tu gdje je sada i sada se dodvoravaju mojim biračima. Naš cilj će i dalje biti sabotirati deložacije i prezentirati naš program - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 355

  • babalux 03.01.2015.

    spas za hrvate je kolinDA

  • dobro jutro 01.01.2015.

    Sve moze biti ali najpozeljnija nikako,cak ni udavaca da joj dacko nije usmrkan

  • prst u oko 01.01.2015.

    Ovaj gospodin je pomiješao lončiće, otkuda njemu suluda ideja da može odlučivati tko će za koga glasati u drugome krugu, pa taj ne zna ni osnove demokracije, valjda je pravo svakoga glasača da glasa po svome izboru, mislim da je ovo gaf koji će ga koštati

Komentiraj...
Vidi sve komentare