To je to što me zanima!

Najvećeg raka na svijetu poslikao i odmah ga pojeo

Najvećeg raka našli su ronioci u zaljevu Lyme kod Dorseta u Velikoj Britaniji. Bio je na dubini od 50 metara. Mediji su 'čudovište' prozvali Moby Click
Vidi originalni članak

Divovski rak skrivao se u olupini starog ratnog broda na dubini od 50 metara. Našao ga je ronioc Paul Worsley u zaljevu Lyme kod Dorseta u Velikoj Britaniji.
- Nisam mogao vjerovati kada sam ga ugledao - rekao je Worsley koji je 'čudovište' oprezno ugurao u vreću i tako ga iznio na obalu. Rak je težio oko 8 kilograma, a njegovo tijelo bilo je promjera oko 30 centimetara. Paul vjeruje da je njegov plijen najveći jestivi rak kojeg se u ikada ulovili. Do sada je rekord držao jedan promjera 28 centimetara, koji je dio kolekcije Prirodoslovnog muzeja u Parizu. Andy Horton iz Britanskog društva za proučavanje podvodnog života kazao je da je Paulov rak zasigurno najveći za kojeg on zna.
- Ako je netko ikada našao većeg molimo da nam se javi - rekao je Horton. Nažalost, divovski rak iz britanskih voda nikada neće biti izložen ni u jednom svjetskom muzeju jer su ga Paul i njegovi prijatelji već skuhali i pojeli.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare