To je to što me zanima!

Najveći donator u kampanji D. Trumpa plovi po Jadranu...

Carl Lindner III, jedan od najbogatijih Amerikanca, s obitelji na tri megajahte plovi hrvatskom obalom. S jahtom Mogambo dugom 74 metra zaustavio se u Hvaru.
Vidi originalni članak

Ljepota Jadranske obale privukla je i jednog od najbogatijih ljudi Amerike i velikog prijatelja američkog predsjednika. Carl Linder III. uplovio je sa svojom obitelji na Hvar s jahtom Mogambo dugom 74 metra. 

Bogatstvo obitelji Lindner procjenjuje se na 2,3 milijarde dolara. Naime, Carl Lindner III. (63) izvršni je direktor American Financial grupe te od 2015. i vlasnik nogometnog kluba FC Cincinnati. 
U 2017. godine uložiti ce u novi stadion FC Cincinnatija te dati sve od sebe da taj nogometni klub uđe u prvu američku nogometnu ligu, MLS. 

Trump na vjenčanju sina

U veljači ove godine vjenčanje njegovog sina Carla Lindnera IV. i Vanesse Falk punilo je naslovnice svih američkih i britanskih medija jer je na vjenčanje došao američki predsjednik Donald Trump i održao govor. S ovom gestom Trump je i sam dao do znanja da je Carl Lindner III bio jedan od većih donatora u predsjedničkoj kampanji. 

Svaki dan se moli

Carl Linder III. sa ženom Marthom ima četvero djece i troje unučadi. Za sebe kaže da je 'predani kršćanin' i da svaki dan počinje za tridesetominutnom molitvom.

Otac mu stekao bogatstvo

Njegov otac Carl Linder Junior, rođen 1919. godine, napustio je školu sa samo 14. godina kako bi pomagao obitelji u njihovoj obiteljskoj mljekari. Radio je kao dostavljač. Zajedno s dvojicom braće, napravio je lanac malih trgovina koje su postale generator razvoja velike multinacionalne kompanije Chiquita brands.  Investirao je u fondove za štednju i kredite, te osiguravajuća društva. Njegova obiteljska mljekara, nazvana "United Dairy Farmers", danas posjeduje lanac slastičarnica. Umro je 2011. godine u 92. godini. Njegovoj obitelji je ostalo 2,3 milijarde dolara.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • sokrates_mali 09.08.2017.

    Hvar je zaista čaroban!

  • Jaguar_Paw 09.08.2017.

    Svaka razumna i objektivna osoba zna na koji način su se obogatili američki poduzetnici. Njihovi djedovi i roditelji su preprodavali drogu, da, od opijuma su se gradile željeznice, škole, bolnice, ceste. Svaka službena biografija američkih bogataša započinje tako da su imali mali biznis pa su nakon par godina zaradili prvu milijardu. Ista priča kao i sa gospon Todorićem u Hrvatskoj, od prodaje ruža do milijuna. Netko vjeruje u takve bajke, ostali su realisti.

  • kamik 09.08.2017.

    Čuo i on da se u Hrvatskoj prvi milIjun kuna država poklanja za kunu pa čovjek došao izabrati 2-3 otoka?

Komentiraj...
Vidi sve komentare