To je to što me zanima!

Najveći pad američke burze od početka ekonomske krize

Crni četvrtak na američkoj burzi, indeks vrijednosti pao je za 512 bodova. To je najveći pad od 2008. godine, kada je počela svjetska ekonomska kriza
Vidi originalni članak

Pad vrijednosti na američkoj burzi u četvrtak je uzrokovao paniku na svjetskom tržištu dionica. 

Burza je pala za 512 bodova, što je najveći pad od 22. listopada 2008. godine. Samo tri od petsto dionica zabilježilo je povećanje vrijednosti. Nafta je pala za šest posto. Sva tri velika indeksa dionica su pala za 10 posto ili više. Pad od 20 posto i više smatra se početkom dužeg razdoblja pada vrijednosti dionica. To uzrokuje visok stupanj pesimizma, što zapravo znači da takav pad označava početak recesije. 

Raste  zabrinutost investitora, javlja AP

-Mislim da postoji određena doza straha, bez sumnje, ali investitori s kojima smo u kontaktu su smireni. Pad tržišta od oko 10 posto je uobičajen u godišnjim intervalima, izjavio je Craig Miyamoto, financijski savjetnik. 

-Ovakva aktivnost nije nenormalna, samo je neugodna, dodao je Miyamoto. 

Cijena nafte iznosi 87 dolara po barelu, što također predstavlja pad. Razlog pada je zabrinutost da će potražnja pasti zbog usporavanja ekonomije. Za usporedbu, u lipnju je barel nafte bio više od 100 dolara. 

Istovremeno, burzama u Europi također pada vrijednost zbog zabrinutosti za Italiju i Španjolsku kojima će možda trebati pomoć Europske unije u rješavanju krize eura.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lolita 29 05.08.2011.

    Dobro je Putin rekao oni su paraziti koji su živjeli i trošili na račun drugih i sad cijeli svijet pati!! Ali neka to su naši pravi prijatelji!!

  • user_45244 05.08.2011.

    vidite kako ljepo piše Istovremeno, burzama u Europi također pada vrijednost zbog zabrinutosti za Italiju i Španjolsku kojima će možda trebati pomoć Europske unije u rješavanju krize eura.....A mi se rivamo nutra ko da smo neznam šta..... Ima WOZZIE pravo da se bar sve srušilo....

  • wozzie 05.08.2011.

    da bog da se sve urušilo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare