To je to što me zanima!

Najveću plaću ima zagrebački liječnik - prima čak 67.000 kn

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Među 100 najplaćenijih djelatnika je čak 86 liječnika, 5 sudaca i 4 djelatnika Agencije za korištenje službenih zrakoplova, otkrio je centralni obračun plaća
Vidi originalni članak

Najplaćeniji zaposlenik javnog sektora liječnik je u jednoj zagrebačkoj bolnici – s primanjima od 67 tisuća kuna bruto, objavio je RTL. U top 10 plaća još je sedam njegovih kolega iz drugih bolnica, i dva zaposlenika Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, otkrio je centralni obračun plaća.

Udruga bolničkih liječnika pozdravlja uvođenje COP-a jer, kako kažu, sad se vidi tko koliko radi na mjesec.

Liječnici o ovoj listi kažu kako su sve plaće itekako "krvavo zarađene" te su u većini slučajeva rezultat brojnih sati prekovremenog rada koje odrađuju zbog manjka osoblja. Nekima su tako naknade za prekovremene sate čak i veće od osnovnog iznosa njihovih plaća.

Treća najplaćenija skupina su suci sa plaćama do 40 tisuća kuna bruto. Iako zarađuju tek koju tisuću manje, daleko su lošije rangirani šefovi izvršne i zakonodavne vlasti - predsjednik Sabora tek je 45., a Vlade 94. na listi.

Među 100 najplaćenijih djelatnika javnog sektora čak je 86 liječnika, 5 sudaca i 4 djelatnika Agencije za korištenje službenih zrakoplova.

Idi na 24sata

Komentari 308

  • MiroTvorac_3 29.08.2014.

    Pocela su crveni kmeri progoniti preko svojih medija doktore kako bi ih otjerali u njemacku gdje ce se oni lijeciti (pitaj yusipovica) a nas neka lijece njihov je cistacice ili kako ih crveni nazivaju 'higijenicarke'.

  • MiroTvorac_3 29.08.2014.

    Ajmo se kladiti da najvecu placu ima jugokomunisticki nazovi novinar butkovic koji ni porez ne placa kao ni njegov gazda koji je drzavi duzan skoro miljardu kuna vise od thompsona.

  • Ubananismo 29.08.2014.

    hahahahhahaa koja smo mi smiješna država majko mila

Komentiraj...
Vidi sve komentare