To je to što me zanima!

Nakić: Tko želi bolji kuk ići će u privatnu kliniku u Švicarskoj

Ministar zdravlja Dario Nakić rekao je da u zdravstvu uvijek postoje razlike i da, kad bi htio karikirati, mogao bi reći da će onaj tko želi bolji kuk ići u švicarsku kliniku...
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Dario Nakić naišao je na negativne reakcije pacijenata nakon najava o ukidanju programa hitne pomoći za oboljele od raka, a javnost se i dalje bavi nagađanjima što to znači nadstandard u zdravstvu.

- Ništa nije gotova stvar, razgovaramo o mogućnostima koje nas u perspektivi čekaju. Neke osnove smo međusobno raspravili, naravno da ćemo još razgovarati da to jasno definiramo i vidimo što bi moglo ući u nadstandard, a što ne bi. I sad imate nadstandard, ljude koji odu u  privatne klinike i ugrade titansku endoprotezu - rekao je Nakić u razgovoru za Novi list.

Na upit gdje je tu socijalna osjetljivost, kada nema pacijenta koji ne želi bolji stent ili bolji umjetni kuk, ali mnogi za to nemaju novca, rekao je:

- Tko želi bolji kuk, otići će u Švicarsku, u privatnu kliniku, i to napraviti.

Govoreći o činjenici da u javno zdravstvo uvodi razliku između pacijenata koji mogu platiti bolju uslugu i onih koji ne mogu, kaže da ta razlika u društvu već odavno postoji te da će prikupiti novac od bogatih.

- Sustav bi krahirao kad bi došli u  situaciju da netko ne može dobiti pace maker jer je iz Ličkog Osika ili Iloka. Onda pada sustav, i ništa ne znače zlatni satovi. Naša je dužnost što više povećati kvalitetu postojećeg sustava zdravstva - rekao je Nakić.
 

Idi na 24sata

Komentari 226

  • Chuchi82 25.02.2016.

    Ja sam liječnik koji je primljen na tri posla ali već mjesecima nezaposlen, sa nezaposlenom ženom i djetetom i to sve zahvaljujući ovom ministru koji je zabranio zapošljavanje do daljnjega za liječnike. Bravo majstori. Glasali ste za ove domoljube i desničare, ali zašto ja moram plaćati za to koji za ove cirkusante glasao nisam?

  • dahhmal 23.02.2016.

    Ovakvoga ministra hrvatski narod nije zasluzio i tu bismo trebali hitno reagirati jer gospon nije ministar samo brzuazije nego i nas vulgaris Hrvata i sigurno nam nije drago da nas tako kategorizira jer gospodo htjeli mi ili ne vi nama uzimate za zdravstvo da bi ti meni sada htio reci ako zelim bolju uslugu nek idem drugdje i vec bi bilo vrijeme da prestanemo sutiti i trpiti vec ovakve bahate i nesposobne politicare trebamo mijenjati ko carape dok ne dode pravi

  • Milky way 23.02.2016.

    Ja iskreno zelim novom ministru Nakicu da ode potraziti bolji mozak na Mars sa kartom u jednom smijeru!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare