To je to što me zanima!

Nakon 11 dana spasioci izvukli iz jame njemačkog speleologa

Johannu Westhauseru na glavu je pao kamen dok je istraživao jamu Riesending-Schachthöhle i teško ga ozlijedio. U spašavanju su sudjelovali i članovi HGSS-a
Vidi originalni članak

Nakon 11 dana, članovi HGSS-a iz jame Riesending-Schachthöhle u bavarskim Alpama iznijeli su ozlijeđenog njemačkog speleologa Johanna Westhauesera.

Podsjetimo, Westhauser (52) je stradao 7 .lipnja dok je istraživao jamu. Na glavu mu je pao kamen i teško ga ozlijedio. Tada je bio na dubini od oko -980 m.

Okončanju akcije spašavanja uvelike su pridonijeli hrvatski GSS-ovci koji su vrhunski odradili svoj dio posla i njemačkog kolegu doveli do zadnjeg bivka u jami. Bavarski kolege su još 9. lipnja poslali neformalni poziv u pomoć hrvatskom GSS-u. GSS je otada bio u pripravnosti i čekali su službeni poziv koji im ja stigao u nedjelju 15. lipnja.

Uz izmjerenu dubinu od 1.148 metara i oko 19,1 kilometar duljine, Riesending-Schachthöhle je trenutno najdublja i najduža jama u Njemačkoj. Nalazi se šest kilometara sjeverno od Berchtesgadena, neposredno na granici s Austrijom. Otkrivena je 1995., a od 2002. godine sustavno se istražuje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 19.06.2014.

    Bravo dečki,vi,rudari i vatrogasci ste zadnji kod kojih još vrijedi "svi za jednoga,jedan za sve!"Kod vas još uvijek nije jedini Bog profit,već se nesebično žrtvujete za druge,često za one koji si uzmu preveliki zalogaj,amateri (u ovom slučaju nije bilo tako) pa ih po cijenu vlastitih ozljeda idete spašavati.Osvijetlili ste obraz Hrvatske! Skidam kapu,svaka vam čast!

  • marijaterezija2 19.06.2014.

    Čestitke HGSS-u ljudima koji se nesebično žrtvuju za druge

  • jabuka5 19.06.2014.

    Divni , dragi , hrabri dečki HGSS, ponos ste , lijepe naše ma vi sve možete, hrabrost bez granica.... kako je ovo lijepo , nad ljudskom snagom , odradili ste ovo... HVALA VAM

Komentiraj...
Vidi sve komentare