To je to što me zanima!

Strašna istina: Otkrili su da su im u rodilištu zamijenili kćeri!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Slučajnom greškom djevojčice su zamijenjene u rodilištu prije 12 godina. Zbog zastare roditelji ne mogu tužiti bolnicu za nemar, ali traže moralnu zadovoljštinu
Vidi originalni članak

Djevojčice Irina i Ana, zamijenjene su u rodilištu u ruskom gradu Čeljabnisku prije 12 godina, javlja agencija RIA Novosti. Njihovi roditelji sada tuže bolnicu i traže moralnu zadovoljštinu jer zbog zastare više ne mogu tužiti djelatnike bolnice za nemar. Svaki par traži 5 milijuna rubalja, odnosno gotovo 100.000 kuna, koje će potrošiti kako bi djevojčice bolje živjele.

- Kada smo saznali što se zaista dogodilo, mislili smo da je neka okrutna šala - rekla je Anina biološka majka, Julija Belaeva, koja je odgojila Irinu.

Slučaj su otkrili kada se Julija razvodila od supruga. On nije htio plaćati alimentaciju za Irinu jer je tvrdio da mu uopće ne sliči. 

Irinin biološki otac, Najmat Iskanderov, kaže kako se svi nadaju da će dobiti odštetu od bolnice kako bi mogli kupiti kuće jedni pokraj drugih i olakšati život djevojčicama.

Zasad su odlučili da se djevojčice neće seliti, odnosno Irina i Ana će nastaviti živjeti sa roditeljima s kojima su živjele i dosad. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • zelot 11.10.2011.

    Da krv nije voda najbolje vam pokazuju oni što se godinama pate s umjetnim oplodnjama umjesto da posvoje.

  • emotion 10.10.2011.

    to je jako jako grozna situacija, takve greške se nebi nikako smjele događati. zato se mami i bebi na ruku stavi narukvica s istim brojem, i treba i dvadeset puta provjeriti jel broj potpuno isti.. al eto to ne shvaćaju oni koji rade u zdravstvu, njima je to rutina i kad se čovjek opusti, desi se nedopustivi kiks. dobro da danas ima rooming in u rodilištima pa su djeca uz mamu odmah.. baš sam neki dan razmišljala što bi da mi se to desi.. htjela bih zadržati oboje što je nemoguće.. al teška situacija..

  • taychi 10.10.2011.

    i meni su prije 6 godina zamjenili kcer u rodilistu, ali sam hvala Bogu odmah primjetila. dok ova druga zena nije znala jer je rodila carskim rezom i nije jos vidjela svoju kcer...zamislite kako je njoj bilo kad su joj rekli " oprostite ali to nije vasa kcer" , a kasnije sam saznala da ju je vec i dojila....jedino sta je dobila sestra koja je odgovorna za zamjenu je jezikova juha od doktorice...

Komentiraj...
Vidi sve komentare