To je to što me zanima!

Nakon 16 godina kome sud odlučio da može umrijeti

Otac Beppino Englaro već osam godina bori se za 'prava' svoje kćeri i želi prekinuti njenu patnju. Eulana Englaro vegetira na aparatima 16 godina
Vidi originalni članak

Talijanski Vrhovni sud u četvrtak je odlučio u korist Beppina Englara i dopustio da nakon šestnaest godina vegetiranja bolnica prestane davati hranu njegovoj kćeri Eulani. Eulene je 1992., kada je imala 20 godina, završila u komi nakon prometne nesreće i od tada je u komi.
Iako joj svi vitalni organi normalno rade, mozak je klinički mrtav i nema nade da će se ikad probuditi iz kome. Otac Beppino već osam godina bori se za 'prava' svoje kćeri i želi prekinuti njenu patnju. Poziva se na njenu želju iz vremena kada je bila živa i zdrava, da ne želi život na aparatima. No, Katolička crkva prekid umjetnog hranjenja smatra ubojstvom. Crkva je od tog slučaja načinila simbol borbe protiv eutanazije i zadnjih mjeseci često u javnosti radila pritisak u svezi s tim slučajem.
- Ova odluka potvrđuje da živimo u pravnoj državi - rekao je Eluanin otac Beppino Englaro nakon presude Vrhovnog suda.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sprinterica 14.11.2008.

    ma bljuje mi se od miješanja crkve tam gdje joj nije mjesto, ja kao roditelj bi napravila sve da moje dijete ne pati pa i isključila aparate ako je to za moje dijete bolje iako bi mi srce prepuklo i tada a i gledajući ju godinama kako pati iapk sve da djetetu olakšam

  • trešnja 14.11.2008.

    Život da,ali ne pod svaku cijenu.Time crkva samo potvrđuje da ne vjeruje u duhovni život i besmrtnost duše.Kad se samo sjetim cirkusa oko pape,molitve za njegovo ozdravljenje,pitam se zašto im je tjelesni život važniji od duhovnog? Pitajte se i vi !!!

  • plaja 14.11.2008.

    mislim da se ljudske želje u koliko su jasno i pri punoj svijesti izražene svakako trebaju poštivati,a naravno da za to postoje dokazi.Niti u kom slučaju nebih želio da vegetiram 16 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare