To je to što me zanima!

Nakon 16 godina pronašli tijela alpinista koji su nestali u lavini

Tijela Alexa Lowea i njegovog kamermana Davida Bridgesa bila su zarobljena u ledenjaku nakon što ih je 1999. godine zatrpala lavina. Pronašli su ih dvojica planinara iz Njemačke i Švicarske
Vidi originalni članak

Nakon više od 16 godina pronađena su tijela američkog alpinista Alexa Lowea  i njegovog kamermana Davida Bridgesa koji su poginuli penjajući se na planinu Shishapangma u Tibetu. 

David Goettler iz Njemačke  i Ueli Steck iz Švicarske  vjerojatno nisu očekivali da će na 14. najvišoj planini na svijetu  pronaći tijela jednog od najvećih svjetskih planinara i njegovog kamermana koje je 1999. godine zatrpala lavina i koji su ostali zarobljeni u ledenjaku. Odjeću i ruksake koje su pronašli  opisali su Conardu Ankeru koji se tog dana penjao s Loweom i Bridgesom i koji je potvrdio da je riječ o njihovim stvarima. 

Nakon tragedije Anker se vjenčao s Jenifer Lowe, udovicom poginulog planinara koja je 2008. godine objavila svoje memoare. U zadnjem paragrafu napisala je:"Jednog dana Alex će se otopiti s ledenjakom, a ja se ne veselim tome."

Kako bi sahranili ostatke, par planira na ljeto posjetiti Tibet sa svojim sinovima. Ceremonija će se održati u tibetanskom gradu Nyalamu. 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zemunac-veliki 02.05.2016.

      **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • Hristos se rodi 02.05.2016.

    inache ove godine zasad jedini poginuli su dva alpinista upravo na ovoj planini, prije nekih tjedan dana, upali u provaliju ispod snijega

  • bubasinter 02.05.2016.

    jesu bili zivi ili?

Komentiraj...
Vidi sve komentare