To je to što me zanima!

Ide na čišćenje: Mađari su ipak vratili vlak HŽ-a, pun je smeća

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kompoziciju je iz Magarbolyja ispratio načelnik PU osječko baranjske u društvu kolega iz Mađarske. Vlak je zadržan u Mađarskoj 18. rujna jer je bio nenajavljen
Vidi originalni članak

U prvom kupeu na podu je bila potpuno nova zimska perjana jakna. U drugom kupeu u vrećici je bio pljesnivi kruh. U trećem kupeu na podu su bile razbacane konzerve sardine. U četvrtom kupeu bila su Chiccova dječja kolica. Toalet je bio prekriven kolutima toaletnog papira... Bio je to sadržaj tek prvog vagona kompozicije hrvatskog vlaka koji je u četvrtak u 10.35 sati, nakon 20 dana stajanja u željezničkoj postaji Magyarboly, konačno krenuo natrag u Hrvatsku i 11 minuta kasnije, u 10.46 sati, došao u Beli Manastir.

POGLEDAJTE VIDEO: Vlak je pun smeća

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mađari razvalili sjedala i potplate na stropu

U dva vagona se moglo uočiti djelovanje i mađarskih policajaca koji su, razvidno, detaljno pretražujući cijelu kompoziciju u potrazi za sumnjivim teretom razvalili sjedala i drvene poplate na stropu vagona pritom niti ne pokušavajući vratiti ih u prvobitno stanje.

Nakon kratkog zadržavanja u Belom Manastiru, strojovođe Zdenko Žebić i Dražen Semialjac, pilot Krunoslav Pavoković te pregledač kočnica Darko Sesvečen , odvezli su vlak prema Vinkovcima gdje je zadržana lokomotiva, a svi vagoni su nastavili put prema Zagrebu gdje će biti detaljno očišćeni, oprani, dezinficirani i deratizirani .

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vagoni puni smeća sada su pravo leglo zaraze

S obzirom na količinu smeća i smrada koji se uvlače u svaku poru, vagoni puni smeća su trenutno pravo leglo zaraze!

Inače, procedura povratka vlaka u Hrvatsku započela je u četvrtak nešto poslije 9 sati, kad su djelatnici mađarske policije skinuli "lisičine" s kotača lokomotive. Nedugo nakon toga mađarska policija je legitimirala posadu koja je vlak trebala voziti natrag u Hrvatsku te, još jednom, s rukavicama na rukama i maskama preko usta, detaljno pregledala sve vagone. Između Magyarbolyja i Belog Manastira postoji samo jedne tračnice i na njima je, kao dodatno osiguranje da netko ne ukrade vlak i preko noći ga vrati u Hrvatsku, stajao teretni vagon mađarskih željeznica zaprječujući prolaz. Vagon su Mađari nakon 20 dana pomaknuli tek 15 minuta prije nego što je vlak i konačno krenuo u Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, riječ je o vlaku Hrvatskih željeznica koji je u Mađarskoj još od 18. rujna. Njime je Hrvatska u Mađarsku prevezla oko 1.000 izbjeglica, a Mađari su vlak zadržali tvrdeći kako je u pratnji 36 naoružanih hrvatskih policaja nelegalno ušao u njihovu državu. Mađari su tada bili i zadržali policajce i strojovođe iz vlaka no ubrzo su ih pustili.

U srijedu poslijepodne, nakon sastanka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, najavljen je dogovoreni povratak vlaka. U isto vrijeme je i iz Ministarstva unutarnjih poslova priopćeno da je povratak vlada dogovoren između ravnatelja hrvatske policije Vlade Dominića i čelnog čovjeka mađarske policije KarolyjaPappa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 219

  • KOKKYCH 09.10.2015.

    gamad izbjeglička, prljava nacija....

  • FPS95 08.10.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • pravi hrvat 08.10.2015.

    gdje god prođu ovi Sirijci ostaje smetljiste iza njih, treba ih prije deportacije da sve pociste za sobom i onda mogu ići

Komentiraj...
Vidi sve komentare