To je to što me zanima!

Nakon 70 godina: Otkrili tajno skrovište židovske obitelji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tajno skrovište židovske obitelji koja je bježala od holokausta otkriveno je nakon 70 godina u obiteljskoj kući u Poljskoj. Proglašeno je nacionalnim spomenikom
Vidi originalni članak

Sklonište u kući poljske obitelji sada je proglašeno nacionalnim spomenikom od strane vlasti - ali tek nakon 70 godina . Židovska obitelj skrivala se od njemačkih snaga tijekom Drugog svjetskog rata .

Mali prostor skriven ispod vrata u kuhinji seoske kuće iskorišten je kao prostor za skrivanje .

Poljska obitelj pogubljena je u prosincu 1942. godine zbog odbijanja da otkriju gdje se nalazi židovska obitelj.

U planu njemačkog vođe Adolfa Hitlera da istrijebi cijelu židovsku populaciju, oko 6 milijuna Židova ubijeno je tijekom Drugog svjetskog rata

Poljska je bila jedna od glavnih zemalja dijaspore Židova prije rata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 7

  • bosanacbolan 23.07.2015.

    Ima tu još nekih elemenata modernog doba osim izgleda bojlera. Pa dajte malo pojasnite otkud vrtna slavina relativno nova na slici, a i ručke kuglastih ventila su svježe crvene boje????? U svakom slučaju autentičnost je ovdje upitna.

  • Miške 23.07.2015.

    I tu smo mi Zagorci bili ispred ustaške propagande. Sjetite se obitelji Kumrić iz Grede/Cerje Tužno kod Varaždina koja je cijelo vrijeme rata skrivala 2 židovska dječaka a da je cijlo selo znalo,a nitko ih nije odao. Jedan je postao izraelski general.Kad je posjetio obitelj ( gdja je nažalost već umrla)prvo se prisjetio mirisa štale i svježeg mlijeka. Ponosan sam na njih kao i na Tita.

  • lovac1234 22.07.2015.

    e sad ovi židovi jesu stradali u onom drugom ratu i žao mi ih je sa one ljudske strane jer svi smo mi ljudi od istog boga , al brate već su sa time pretjerali . za ničije nevolje u svijetu se nemora znat al za njihove mora jer zašto narode imamu love naravno .

Komentiraj...
Vidi sve komentare