To je to što me zanima!

Nakon Barišića, uhićen i Grgić: Policija mu pretresa kuću

Saborskim zastupnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP), kojima je skinut imunitet, predstoji formalna USKOK-ova istraga i proces zbog sumnje u pogodovanje i primanje mita...
Vidi originalni članak

Nakon što je uhićen Dražen Barišić, policija je upala u kuću Vinku Grgiću. Potom su uhitili i njega. Podsjetimo, Sabor je danas obojici zastupnika potvrdio skidanje imuniteta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uz glavne aktere te korupcijske afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

Vinko Grgić (48) diplomirani je inženjer arhitekture i saborski zastupnik SDP-a od srpnja prošle godine, kada je u Sabor ušao kao zamjena zastupnika Predraga Freda Matića koji je otišao u Europski parlament. Grgić je i gradonačelnik Nove Gradiške od izvanrednih izbora 2016., a na izborima 2017. također je odnio pobjedu.

UŽIVO IZ NOVE GRADIŠKE Grgićev odvjetnik: 'Moj klijent nije primio nikakvo mito'

Prema imovinskoj kartici, ima plaću od 16.315 kuna. Ima kuću s okućnicom u Novoj Gradiški ukupne površine 3464 četvornih metara vrijednu 1,5 milijuna kuna, kuću na Pagu od 32 kvadrata vrijednu milijun kuna te kuću u Zagrebu vrijednu 3 milijuna kuna, za koju se navodi kako je suvlasnik s još dvije osobe. Ukupna površina te kuće i okućnice iznosi 2558 kvadrata. Ima još jednu nekretninu u Zagrebu gdje je također suvlasnik s još dvije osobe, ne navodi se vrsta nekretnine, ali piše da je veličine 164 kvadrata te da vrijedi 10.000 kuna pa je vjerojatno riječ o zemljištu.
 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • špric milka 18.09.2020.

    Ovo im dali dva tri dana da maknu pare i dokumente uniste to ostoja i bozinovic grob u kordiniranoj akciji spašavanja članstva

  • 18.09.2020.

    Svi. Ali bas svi su povezani. Od onog malog pa do najveceg i najglavnijeg. Leglo lopova! Nema stranke koja nije ostetila drzavu za 10-ke milijuna kuna. Nama normalnima koji zelimo zivjeti od svog postenog rada, preostaje samo pokupiti prnje i otici van ove zabokrecine. Fuj!!!

  • eni_27 18.09.2020.

    Kod nas posten covjeka ne može ni zaradit a da mu uskok ne skoci

Komentiraj...
Vidi sve komentare