To je to što me zanima!

Nakon operacije beba je na dijalizi i treba novi bubreg

Djevojčicu su iz Klinike za dječje bolesti prebacili u zagrebački KBC Rebro, gdje je na dijalizi. Zbog 'neželjenog ishoda' ministar traži istragu slučaja
Vidi originalni članak

Djevojčicu (1) dovezli su tijekom srpnja u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu jer joj bubreg, zbog anomalije u mokraćno-bubrežnom sustavu, nije radio. Liječnici su je ubrzo operirali, a Ministarstvo zdravstva kasnije izvijestili da je tijekom operacije došlo do “neželjenog ishoda”. Djevojčica je, nažalost, ostala bez oba bubrega.
Ministar Darko Milinović odbacio je izvještaj unutarnje kontrole bolnice i u ponedjeljak će u Klaićevu poslati inspekciju Ministarstva, u kojoj će biti i nefrolog i dječji kirurzi.
- Dobio sam izvješće da je došlo do neželjenog ishoda. To je jasno jer je dijete izgubilo bubrege. Mene zanima zašto je do toga došlo - rekao je ministar Milinović.
Djevojčicu su prebacili u zagrebački KBC Rebro, gdje je na dijalizi. Potrebna joj je transplantacija bubrega. Curicu je operirao kirurg i voditelj operacijskih sala dr. Zoran Bahtijarević, inače poznat kao liječnik hrvatske nogometne reprezentacije. Duboko je potresen zbog ishoda operacije. O njoj, kao i o rezultatima istrage, nije smio govoriti zbog liječničke tajne, ali i zbog toga što povjerenstva još utvrđuju zbog čega je dijete ostalo bez oba bubrega. Ipak, dr. Bahtijarević nam je rekao kako bi jednako odlučio i učinio da je na stolu bilo njegovo dijete ili dijete njegova brata.
- Na povjerenstvima je da odluče je li moja odluka bila opravdana - rekao je dr. Bahtijarević. Inače, upravo je sam dr. Bahtijarević inicirao istragu i utvrđivanje točnih činjenica o okolnostima koje su dovele do ovakvog ishoda. Obavijestio je svog nadređenog što se dogodilo, priopćio osobno roditeljima kakva je situacija i organizirao hitan premještaj djeteta u KBC Rebro. Među kolegama dr. Bahtijarević je poznat kao požrtvovan liječnik koji svojim operativnim zahvatima redovito spašava dječje živote, a neki od liječnika su nam otkrili kako je samo tijekom srpnja spasio živote desetero djece.

TRUDE SE BEBI ŠTO PRIJE PRONAĆI NOVI BUBREG
Hrvatska je članica Eurotransplanta, međunarodne organizacije za transplantaciju organa. Putem Eurotransplanta djevojčici, koja je sad na dijalizi, što prije pokušat će naći odgovarajući bubreg koji će, nakon presađivanja, njezino tijelo prihvatiti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • veno 03.08.2009.

    Nije mi jasno kako se moze pojavljivati u medijima sa slikom sa hrvatskim reprezentatorom a unistio je dijetetu cijeli zivot bolje da se pobrine da dijete sto prije dobije novi bubreg.

  • user_39098 03.08.2009.

    Doktor Bahtiijarević je operirao moja dva sina i nečaka. vrhunski je stučnjak i divan čovijek. Ako je ovog puta pogriješio-nažalost i to se događa. Nedaj Bože da bi trebalo moje djete opet na operaciju ja bih izabradala dr. Bahtijarevića jer vjerujem da je stručnjak. Daj Bože da operacija bubrega uspije i da se dijete izvuće. Podrška obitelji male djevojčice i dr. Bahtijareviću.

  • manjara 03.08.2009.

    Imate moj mail. Ako je to moguce ja bih rado dala svoj bubreg. Zdrava sam . AB- krvna grupa

Komentiraj...
Vidi sve komentare