To je to što me zanima!

Nakon pet dana uspjeli ugasiti požare koji su harali Izraelom

Izraelski vatrogasci od utorka se bore s velikim požarima koji su zahvatili veći dio zemlje, a u četvrtak su stigli i do grada Haife, prisilivši tisuće stanovnika na evakuaciju
Vidi originalni članak

Vatrogasci su uspjeli ugasiti požare koji haraju Zapadnom obalom i Izraelom i koji su prisilili desetke tisuća stanovnika da napuste domove, a vlasti u nedjelju javljaju da je dosad zbog povezanosti s požarima privedeno više od 20 osoba. 

"Nema aktivnih požara", rekao je glasnogovornik vatrogasne i spasilačke službe Yoram Levy za AFP. "Noć je bila prilično mirna". 

Izraelski vatrogasci od utorka se bore s velikim požarima koji su zahvatili veći dio zemlje, a u četvrtak su stigli i do grada Haife, prisilivši tisuće stanovnika na evakuaciju iz domova. 

U pomoć izraelskim vatrogascima u osoblju i kanaderima priskočili su kolege iz Hrvatske, Rusije, Turske, Grčke Francuske, Španjolske i Kanade, a 41 vatrogasca i osam vatrogasnih vozila poslali su i Palestinci. 

Dva kanadera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i u subotu su u Izraelu sudjelovali u gašenju šumskih požara. 

Izraelske vlasti sumnjaju da su neki požari podmetnuti i povezani s izraelsko-palestinskim sukobom. 

Policija je izvijestila da su uhićene 23 osobe za koje se sumnja da su podmetale požare, a još sedam je na ispitivanju u policijskim postajama. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • ichbin2 27.11.2016.

    gori gora, gori borovinaaaaaa........

  • SAINT 27.11.2016.

    izrael nema kanadere , škrti ajme..........................

  • dopizdilomi 27.11.2016.

    Pored toliko novca za vojsku i godišnje donacije iz Amerike jadan i siromašan izrael nema za kupiti kojeg kanadera neka onda gase sa F-35. Zanimljivo je da su sve narode nabrojali koji su im pomogli osim nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare