To je to što me zanima!

Nakon razgovora s Macronom Putin kaže da neće biti novih vojnih manevara oko Ukrajine

Francuski dužnosnik rekao je da su dvojica čelnika na susretu dogovorila „otvoreni dijalog o strateškim pitanjima“ te jačanje takozvanog Normandijskog formata
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je da zasad neće pokretati nove vojne inicijative u blizini Ukrajine, kao uvod u deeskalaciju, tvrdi anonimni francuski dužnosnik nakon razgovora Putina s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. 

Francuski dužnosnik koji je htio ostati anoniman tvrdi kako je Putin pristao i da se vojnici koji će sudjelovati na vojnim vježbama na bjeloruskom teritoriju u blizini Ukrajine vrate u domovinu nakon njihovog završetka.

UKRAJINSKA KRIZA Putin: Rusija će učiniti sve da se pronađe kompromis u krizi, ne želimo rat bez pobjednika...

Reuters je još prošli tjedan prenio da Rusija planira povući svoje vojnike nakon tih vojnih vježbi između 10. i 20. veljače.  

Sam Putin na konferenciji za medije nakon šestosatnih razgovora s Macronom u Kremlju nije govorio o tim ustupcima. 

Macron je najvažniji zapadni čelnik koji se sastao s Putinom od posljednjeg rasta tenzija na ukrajinsko-ruskoj granici.

Zapad optužuje Rusiju da priprema invaziju, a Moskva to odbacuje i traži pravna jamstva da se NATO savez neće dalje širiti na istok jer to ugrožava njezinu sigurnost. 

OPTIMISTIČAN JE Macron poručio Putinu: 'Želim izbjeći rat i izgraditi povjerenje'

Francuski dužnosnik rekao je da su dvojica čelnika na susretu dogovorila „otvoreni dijalog o strateškim pitanjima“ te jačanje takozvanog Normandijskog formata u kojem o ukrajinskom pitanju pregovaraju Kijev, Moskva, Pariz i Njemačka. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tko laže taj i krade 08.02.2022.

    Jedna stvar je tu vrlo jasna da se Putinovi interesi debelo razlikuju od onih koji su bili spremni i uvući ga u rat ! Tu ostaje veliko pitanje koliko će proći vremena da takvi čimbenici negdje drugdje ne započnu ono što su zamislili na Rusko _Ukrajinskom teritoriju. Sa njihove strane gledišta tu će biti Kina koju već i sada pored Rusije gledaju kako guta polako ali sigurno svjetsku ekonomsku kartu , samim time i stratešku !  

Komentiraj...
Vidi sve komentare