To je to što me zanima!

'Nakon rutinske operacije izgledam kao žrtva sudara'

Britanac je četiri puta išao na operaciju kako bi kirurg ispravio svoju grešku. Na kraju je dobio odštetu od 100.000 funti i trajno unakaženo lice
Vidi originalni članak

Roger Matthews (48), fotograf iz Velike Britanije morao je 2004. operirati nos zbog problema sa disanjem i hrkanjem. Danas ne osjeća mirise ni okuse, a nos mu je unakažen.
- Kirurg James McDiarmid priznao je pogrešku. ali tek nakon što me izmrcvario četiri puta na operacijskom stolu.Da je nakon prvog zahvata potražio barem pomoć kolega poštedio bi me četiri godine patnje i boli - rekao je Roger za Daily Mail. S kirurgom se nagodio izvan suda i dobio odštetu od 100.000 funti. Kirurg iz bolnice Capio Winfield u Gloucesteru odstranio mu je previše hrskavice. Daljnjim operacijama samo je pogoršavao stvar. Pokušao je to nadomjestiti ušnom hrskavicom, no lijeva strana Rogerovog nosa i dalje je upola manja od desne.
- Izgledam kao žrtva teške prometne nesreće. Trajno sam unakažen i dugo mi je trebalo da ponovno počnem normalno živjeti. Kao fotograf stalno sam među ljudima i s ovakvim izgledom izgubio sam samopouzdanje. Svaki izlazak iz kuće bio je prava psihička borba - dodao je Roger. Kirurg McDiarmid rekao je da je do Rogera obavio stotine ovakvih operacija s odličnim rezultatima te da ne zna kako mu se ovoga puta omakla takva pogreška.
- Iznimno sam razočaran kada operacija ne da željene rezultate i u potpunosti suosjećam s pacijentom. Svjestan sam koliko sam nehotice štete nanio gospodinu Rogeru - zaključio je kirurg.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • classic 03.05.2009.

    \'Nakon rutinske operacije izgledam kao žrtva sudara\' Ko će znati mozda si mu pao sa stola u operacijskoj sali.....

  • kizo43 02.05.2009.

    Barem je priznao grešku.Svaka čast.Da je operaciju imao u HRVATSKOJ tvrdnj bi bila da je došlo do KOMPLIKACIJA TOKOM operacije,i da je operacija protekla U SKLADU S PRAVILIMA STRUKE.

  • Mungos26 02.05.2009.

    Ali što sad tom čovjeku vrijedi isprika kirurga kada je greška več učinjena?

Komentiraj...
Vidi sve komentare