To je to što me zanima!

Navali narode! Kulen i šunkice ponovo će se moći kupiti u EU

EK je potvrdila da će zemljama članicama početkom listopada biti predloženo donošenje takve odluke, čime se pokreće izvoz živih svinja i svinjskog mesa
Vidi originalni članak

Hrvatska će od sljedećeg mjeseca moći izvoziti u Europsku uniju žive svinje, svinjsko meso i proizvode od svinjskog mesa, što je bilo zabranjeno još 2005. - rekao je u Bruxellesu potpredsjednik hrvatske vlade Neven Mimica nakon sastanka s europskim povjerenikom za zdravlje i zaštitu potrošača Johnom Dallijem.

Mimica je dodao kako je Europska komisija potvrdila da će zemljama članicama početkom listopada biti predloženo donošenje takve odluke tako da možemo očekivati da tijekom sljedećeg mjeseca naši izvoznici ponovno dobiju mogućnost izvoza živih svinja, svinjskog mesa i proizvoda od svinjskog mesa.

Podsjetimo,  EK je 2005. zabranila uvoz jer se u Hrvatskoj svinje cijepilo protiv svinjske kuge što je u Europskoj uniji zabranjeno. Hrvatska već neko vrijeme takvo cijepljenje ne prakticira. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Capafiori 26.09.2012.

    Što da se izvozi kad nemamo dovoljno ni za vlastite potrebe? Iz EU ćemo uvoziti smeće, a svoje proizvode prodavati Europi u bescjenje. Ukoliko je EU dala zeleno svijetlo za izvoz, to samo znači da su nas politika i političari još jednom prodali.

  • LebronPetrovic 26.09.2012.

    Ja sam već zaboravio što je to pršut, kulen, šunka ! Već pola godine živim na parizeru !

  • koza 25.09.2012.

    Pa mi proizvodimo tek 30 % svojih potreba,tj.izvoz je nepotreban,ne možemo zadovoliti niti svoje tržište....A kad su izmislili svinjsku gripu ,pa kada su postrožili uvjete uzgoja,pa zabranili cjepljenje,polako,ali namjerno su uništili naše svinogojstvo.... Ulaskom u EU naši vrli,korumpirani i nadasve nesposobni političari su potpisali koliko smijemo proizvesti svinjetine....Ako sada proizvodimo 30% svojih potreba i ubuduće ćemo smjeti proizvoditi samo 30%...U prevodu,ako smo siromašni sada potpisali su da takvi moramo i ostati......

Komentiraj...
Vidi sve komentare