To je to što me zanima!

Nakon Slovenaca i Rumunji prijete blokadom pregovora?

Službeni Bukurešt pregovore bi mogao usporiti jer je Rumunjskoj odgođeno primanje u schengensku bezgraničnu zonu. To je najavio i ministar Baconschi
Vidi originalni članak

U intervjuu za jedne novine rumunjski ministar vanjskih poslova Teodor Baconschi izjavio je kako će razmisliti o davanju suglasnosti Hrvatskoj za ulazak u Europsku uniju. Službeni Bukurešt pregovore bi mogao usporiti jer je Rumunjskoj odgođeno primanje u schengensku bezgraničnu zonu.

- Pravila koja su primijenjena na bilo koje drugo proširenje schengenskog prostora moraju se stalno poštivati. Ne možemo podržati proširenje EU na zapadni Balkan da se to dogodi bez Odbora za suradnju i potvrdu, kojeg se pita u našem slučaju - rekao je Baconschi.

Odbor za suradnju i potvrdu bio je nametnut Rumunjskoj i Bugarskoj jer su Europska komisija i druge zemlje EU-a željele pritisnuti te dvije zemlje kako bi ubrzale borbu protiv korupcije.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • pravda je spora 06.01.2011.

    ma da bar nećemo u eu .radi naših generala što ih hdz izruči. nek sanader sad vidi kako je gotovini u zatvoru.

  • antopaulo 05.01.2011.

    I mi se guramo u Europu, a za njom zaostajemo barem 10 godina...imaju i pravo što nam nedaju...

  • esseker62 05.01.2011.

    Bolje nam je bez EU,i bez rumujnskih lopova...Na kraju,da su nam neki političari,nakon ulaska takvih država,odmah bi im se lijepo zahvalili na članstvu,jer je već taj čin bio podcjenjivanje nas i naše države,kakvi god mi bili (bolji od njih,u svakom slučaju i po svakom pitanju).Nitko normalan niti ne želi u EU,eto je rumunjima... :-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare