To je to što me zanima!

Nakon smrti Boška Knezovića kaos u Gradskom vijeću Splita

Pokojni vijećnik mandat je dobio kao član HDZ-a, a kasnije se priklonio Kerumu. Mandat se sad vraća HDZ-u pa će Kerum teško imati 13 ruku za donošenje odluka
Vidi originalni članak

Smrt gradskog vijećnika Boška Knezovića potresla je sve članove splitskog GV-a. Odlazak vijećnika maksimalno je zakomplicirao i situaciju u Vijeću. Naime, pokojni Knezović mandat je dobio kao član HDZ-a, da bi se kasnije priklonio Kerumu.

Njegovom smrću mandat se vraća HDZ-u, i pravo je pitanje kako će Kerum ubuduće donositi odluke. Jer za većinu u Gradskom vijeću potrebno je 13 ruku, a Kerum uz svojih preostalih devet vijećnika može sigurno računati samo na potporu Ljubice Vrdoljak i Luke Podruga.

Prvi test bit će već u srijedu, kad bi trebala biti sjednica o stanju u Hajduku.

Inače, ne zna se tko će iz HDZ-a zamijeniti Knezovića, a ne zna se ni kako će se postaviti novi šef splitskog HDZ-a Petar Škorić. U prvoj izjavi nakon što je saznao za Knezovićevu smrt Škorić je rekao kako je prerano bilo što govoriti prije pogreba. Isto nam je rekao i Jure Šundov:

- Nije moralno u ovom trenutku pričati o suradnji u Gradskom vijeću. Želim sućut njegovoj obitelji, to je sve što ću vam reći, rekao nam je Šundov.

U svakom slučaju, ako Škorić zauzme "tvrdi kurs" prema Kerumu, gradonačelnik skoro sigurno neće imati 13 ruku neophodnih za bilo kakvu odluku. A ako takvo stanje potraje, logični bi bili novi izbori. Njih pak nitko ne želi jer su redovni za manje od godinu dana. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • muhlo 04.06.2012.

    uuuu koooja teemaaaaa! Cili drćen...Ima li koji novinar tamo? ...ajde neku vijest napišite bez osmrtnice..

  • drug Tito_1 04.06.2012.

    glupost, život ide dalje umru i svjetski lideri pa se sve nastavlja ....

  • Car Mrgud 04.06.2012.

    Ova vijest me je strašno potresla...što sad? Kako dalje? Više nikad ništa neće biti isto...A vidim da su i njegovi politički prijatelji,kolege il drugovi,jako potreseni ovim gubitkom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare