To je to što me zanima!

Nakon što se probudio iz kome ulični borac proslikao

Britanac Tommy McHugh (60) većinu mladosti proveo je po popravnim centrima i u tučnjavama po ulicama. Sada, slika, piše pjesme i zavolio je mačke
Vidi originalni članak

Bivši ulični borac Tommy McHugh (60) iz Birkenheada postao je slikar nakon krvarenja u mozgu koje ga je 'probudilo' 2001. godine. Bivši građevinac umalo je umro nakon što su mu prsnule dvije žile u glavi. Probudio se iz kome s neopisivom željom da stvara. Počeo je pisati pjesme, obojao unutrašnjost svoje kuće, radio je skulpture i rezbario. Tommy je mladost proveo po popravnim centrima i u uličnim tučnjavama. Liječnici vjeruju kako je umjetnički poriv rezultat ozljede mozga.
- Krvarenje je ostavilo 'rupu' koja je pustila svijetlo unutra. Njegovi prijatelji nisu znali kao razgovarati s njim. Odjednom je pričao u rimi, zavolio mačke i želio znati smisao života - rekla je neurologinja Alice Flaherty s Harvarda. Uz pomoć gradskog vijeća otvara kreativni centar kako bi potaknuo druge ljude koji imaju zdravstvenih problema da izlože svoje radove. Trenutačno je tamo izloženo 200 njegovih radova.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Siljota 11.03.2010.

    A jakih li slika, koda se dijete od 5 god. igralo sa kistom

  • _netko_malen 11.03.2010.

    svako zlo za neko dobro....

  • arcanius 11.03.2010.

    ovaj je dobio pošten udarac :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare