To je to što me zanima!

Nakon tuče i poplave, Vlada pomaže Požeško-slavonskoj županiji s 58 mil.kuna potpora

Požeško-slavonsku županiju u posljednjih mjesec dana čak dva puta je pogodilo nevrijeme i ostavilo za sobom ogromne materijalne štete, koje premašuju financijske okvire proračuna županije. Stoga će Vlada pomoći
Vidi originalni članak

Nakon što je Požeško-slavonsku županiju posljednjih mjesec dana čak dva puta pogodilo strašno nevrijeme, uslijed čega su nastale ogromne materijalne štete, Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o pomoći u iznosu od 20 milijuna kuna.

- Nakon nepogoda izrađene su i prve preliminarne procjene šteta, koje značajno premašuju fiskalne kapacitete proračuna navedenih gradova, općina i županije. Stoga je požeško-slavonska županica zamolila Vladu za pomoć u sanaciji šteta, s posebnim naglaskom na poljoprivredu koja je pretrpjela najveće štete i kod koje će oporavak, u nekim slučajevima, trajati godinama - istaknuo je ministar financija Zdravko Marić.

Sredstva će se isplatiti iz proračunske zalihe koja je i namijenjena za ovakve situacije. 

Još dodatnih 20 milijuna kuna ide poljoprivrednicima, pet milijuna kuna za sanaciju obrazovanih institucija, još pet milijuna za sanaciju pravosudnih zgrada, poglavito kaznionice u Požegi. Silna tuča oštetila je i požešku vojarnu 123. brigade, za čiju će se sanaciju izdvojiti 5,2 milijuna kuna. Sva ta sredstva će se iznaći u proračunima resornih ministarstava. 

A za sanaciju posljedica od bujičnih poplava, uložit će se dva milijuna kuna za poboljšanje sustava za obranu od poplava.

Dakle, ukupno više od 58 milijuna kuna potpora pomoći za Požeško-slavonsku županiju. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare