To je to što me zanima!

Napad na novine: 'Uletio' u redakciju i upucao fotografa

Nepoznati napadač u ponedjeljak ujutro je ušao u redakciju lijevoorijentiranog dnevnika Libération i pucao, ranivši 27-godišnjeg fotografskog pomoćnika
Vidi originalni članak

U redakciji francuskih dnevnih novina Libération, koje su svoj broj od petka, inače, objavile bez ikakvih fotografija, u ponedjeljak ujutro je stradao 27-fotografski pomoćnik - upucao ga je dvama hicima iz puške neimenovani napadač koji je oko 10.15 upao u redakciju, objavili su iz samih novina. Novinar je teško ranjen, pogođen u prsa i trbuh.

Napadač ništa nije rekao i odmah je pobjegao s poprišta, prije dolaska policije. Još se nagađa ima li ovaj incident veze s onim od petka, kad je također nepoznati napadač provalio u pariške prostorije TV postaje BFMTV, ali nije pucao.

Fabrice Rousselot, glavni urednik Libérationa, izjavio je "da je vrlo zabrinut i ogorčen time što se napada tisak".

- Užasnuti smo ovom tragedijom. Kad uđete s oružjem u novine, to je ozbiljan udar na demokraciju, bez obzira na mentalno stanje osobe. Ako novine i mediji moraju postati bunkeri, nešto nije u redu u našem društvu, rekao je jedan od urednika novina Nicolas Demorand. Policija još istražuje okolnosti napada i za počiniteljem intenzivno traga.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • zahira45 18.11.2013.

    Zločine kažnjavati okrutno jer zločinci ugrožavaju sve dobro na ovom svijetu.

  • 100KA_1 18.11.2013.

    sloboda na informaciju katkada se pogresno protumaci pa mediji povrijede necije stavove ili misljenja, uvjerenja i onda se dogode ovakve tragicne situacije

  • user_320725 18.11.2013.

    Pozdravljam sve čitatelje portala 24h i želim ugodan, vesel i topal dan !!! Pozdrav iz hladnog Osijeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare