To je to što me zanima!

Napad na odvjetnika: 'Netko mi je poslao "podsjetnik" na sebe'

U subotu u noći u Sukošanu je nepoznati počinitelj vatrenim oružjem izrešetao automobil Volvo u vlasništvu odvjetnika Augustina Sudinje te mu bacio bombu u dvorište
Vidi originalni članak

Zvuci metaka koji su probijali limariju i unutrašnjost Volva i detonacija eksplozivne naprave probudili su odvjetnika Augustina Sudinju (58) i njegovu suprugu. U subotu oko 4 sata ujutro nepoznati počinitelj ili više njih izrešetali su automobil, a za eksplozivnu napravu policija još utvrđuje je li podmetnuta ili bačena u dvorište. U napadu, srećom, nitko nije ozlijeđen.

DRAMATIČNA NOĆ U SUKOŠANU Odvjetniku izrešetali automobil pa mu bacili i bombu u dvorište

- Netko mi je poslao 'podsjetnik' na sebe, a ja ne znam tko. Ne bi pretpostavljao o kome bi se moglo raditi, pogotovo to ne bih naglas i javno, temeljem nedovoljnih podataka. Uglavnom 'podsjetnik' je bio dosta ozbiljan - rekao je kratko Sudinja za Zadarski list.

Na pitanje može li neki slučaj koji je vodio biti uzrok napada, rekao je kako ne zna. 

- Ima ljudi koji su nervozni za 500 kuna, neki su za pet milijuna ledeni ko špricer. Tako da ne bih špekulirao o tome.

Materijalna šteta je, osim na automobilu, i na fasadi kuće koja je oštećena eksplozijom.

- Kad se sve izračuna, oštećeni će nam javiti kolika je šteta. Pretpostavljam da neće biti mala jer je automobil mlađi od deset godina, kazao nam je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Odvjetnik je za vrijeme napada bio u svojoj kući sa suprugom. Policija je obavila očevid i tek treba odlučiti o kvalifikaciji ovog djela.

- Roknulo je pošteno! Probudila me pusta buka. Nisam mogao ni zamisliti što se događa, kao u nekom filmu je bilo - rekao je jedan od susjeda za Zadarski list.

Vozačeva strana automobila bila je najviše izrešetana, nakon očevida prekrivena je zaštitnom folijom. Na kući su vidljiva oštećenja prozora na koja su također postavljene zaštitne folije.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • anto15 23.01.2018.

    O trovi

  • pješak 21.01.2018.

    Odvjetnici su danas drugi ešalon kriminalaca. Prvi ešalon su direktni kriminalci koji mažnjavaju lovu pa je poslje dijele s ovim drugim ešalonom.

  • maxim m 21.01.2018.

    sitićeš se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare