To je to što me zanima!

Napadači na kafić u Uzdolju ipak se moraju vratiti u zatvor

Sud je preinačio prvotnu odluku te je sedmorici osumnjičenika za tučnjavu u kafiću u Uzdolju produžen istražni zatvor.
Vidi originalni članak

Sedmorica od šesnaest osumnjičenika za napad na kafić u Uzdolju, prije tri tjedna puštena su da se brane sa slobode, no RTL doznaje kako je Sud, odlučujući o žalbi, naredio da se svi moraju vratiti u pritvor. Potvrdio je to za RTL odvjetnik sedmorice Branimir Zmijanović.

- 4. studenog je datirana odluka o produženju istražnog zatvora. Ja sam danas zaprimio tu odluku i koliko sam uspio vidjeti, odluka je ista. Odnosno preinačeno je rješenje Županijskog suda čime je produžen istražni zatvor za dva mjeseca od trenutka uhićenja, objasnio je Zmijanović za RTL. 

Inače, sedmorica od šesnaest osumnjičenika 22. listopada su puštena da se brane sa slobode, nakon mjesec dana pritvora.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

FOTO: PRIVELI IH NA ISPITIVANJE Sad se skrivaju, 'junačine': Ovo su napadači na Srbe kod Knina

Sud im je tada umjesto pritvora odredio mjere opreza - morali su se javljati u policiju jednom tjedno i zabranjeno im je približavati se kafiću. 

Podsjetimo, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 21. kolovoza 2019. oko 22.25 sati, zajedno i dogovorno, došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.

Osnovano se sumnja da su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca, pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste. Tom je prilikom više gostiju zadobilo tjelesne ozljede, a nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25.000,00 kuna. Osumnjičenici su se nakon opisanog postupanja udaljili u nepoznatom smjeru

 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • cicinakitu 04.12.2019.

    Koga su ubili? Zasto horvatincic nije u zatvoru?

  • zgbzagreb 04.12.2019.

    Kako ste Hrvate expresno osudili. Hvala sudovima. A to što su isti ti potomci mrzitelja svega Hrvatskog i onih sto su pucali i ubijali nas, skupa sa onima koji su gledali istu tu Hrv, to nije problem. Dok svaki ne Hrvat koji zivi na tlu RH ne bude odao poštovanje Himni i ustajao se dok ona svira, znaci da nisu integrirani i da ne vole ovu zemlju i da trebaju ići tamo gdje poštuju Himnu.

  • škver 06.11.2019.

    Tooooooooooo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare