To je to što me zanima!

''Napadačica iz San Bernadina prisegla je na odanost ISIL-u''

Objava u kojoj priseže na odanost vođi Islamske države Malik je na Facebooku objavila pod drugim imenom. Dužnosnici nisu objasnili kako su došli do saznanja
Vidi originalni članak

Istražitelji pucnjave u San Bernadinu u Kaliforniji tvrde da je napadačica Tashfeen Malik na društvenoj mreži Facebook tijekom krvavog napada obećala odanost vođi Islamske države Abu Bakr al-Bagdadiju, otkrila su za CNN trojica američkih dužnosnika bliskih istrazi. 

Objava u kojoj priseže na odanost IS-u Malik je na Facebooku objavila pod drugim imenom. Dužnosnici nisu objasnili kako su došli do tog saznanja. 

Obitelj para navodno nije znala da su Malik i Farook povezani s radikalnim islamom. Istražitelji vjeruju da je napadače na krvavi pohod potaknula veza s IS-om, ali još nije sigurno je li IS napad i naredio. 

Podsjetimo, par je u srijedu ujutro u San Bernadinu naoružan 'do zuba' upao u lokalni centar za socijalnu skrb gdje su se djelatnici družili na blagdanskom domjenku. Ubili su 14 te ranili 17 ljudi.  Tashfeen Malik i Syed Farook ubijeni su tijekom izmjene vatre s policijom. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Osoba A 05.12.2015.

    Sve rečeno: https://goo.gl/v6QD0g

  • Luka Rogic 04.12.2015.

    baš sam neki dan napisao da nisu možda aktivisti ISILA da sam bar bio u krivu :(

  • Cana ti prebio huligana 04.12.2015.

    Samo moja draga i premila Amerika može poraziti to zlo zvano ISIL. Long live USA, EU & Shalom Israel!

Komentiraj...
Vidi sve komentare