To je to što me zanima!

Napadi u Parizu: Belgijska je policija pustila 5 sumnjivaca

Belgijska policija pustila je na slobodu pet osoba koje je nakratko pritvorila zbog sumnje u povezanost s prošlomjesečnim terorističkim napadima u Parizu
Vidi originalni članak

Belgijska policija pustila je na slobodu pet osoba koje je nakratko pritvorila zbog sumnje u povezanost s prošlomjesečnim napadima u Parizu, za koje nadležne službe u Belgiji i Francuskoj nastoje utvrditi kako su bili organizirani.

Belgijski dnevnik Het Nieuwsblad u ponedjeljak je objavio da su napadači, od kojih su sedmorica ubijena 13. studenoga, neposredno uoči napada bili u kontaktu s dva mobitela u Belgiji, a istražitelji vjeruju da je osoba koja je imala te mobitele možda koordinirala pariške napade, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Belgijska policija u središtu Bruxellesa je provela raciju u pokušaju da ulovi tu osobu, ali je nije pronašla, javili su belgijski mediji.

Policija je u nedjelju navečer upala u kuće u Dansaertu, mondenoj četvrti Bruxellesa, i uhitila trojicu muškaraca, dok je u četvrti Laeken, u sjevernom dijelu grada, privela još dvojicu, na temelju analize telefonskih poziva, priopćilo je u ponedjeljak ujutro tužiteljstvo.

Nakon pariških napada, istraga se usredotočila na susjednu Belgiju gdje je uhićeno više ljudi pod sumnjom da su pomagali napadačima.

Salah Abdeslam, rodom iz Bruxellesa, koji se sumnjiči za izravnu umiješanost u napade u Parizu, i dalje je u bijegu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • samo dajte 22.12.2015.

    To je ok da ovak banu na ulazna vrata I malo te prekopaju, jel ipak I oni nece biti na miru jel nikad ne znaju kad ce banut I da li ce

  • Marin81 21.12.2015.

    mislim da hvataju šta stignu čisto da se vidi da se radi ali u biti pravog traga nemaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare