To je to što me zanima!

Napeto u BiH: Komšić i Dodik počeli su spominjati oružje

Predsjednik Republike Srpske zapitao se otkud Komšiću oružje da spominje mogući sukob. To su riječi onih koji ne znaju kako riješiti probleme, kaže Dodik
Vidi originalni članak

U BiH se ponovno ‘zvecka oružjem’. Najprije oružje i opremu Oružanih snaga članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović nisu dali na korištenje Emiru Kusturici za potrebe snimanja filma ‘Na mliječnom putu’ s Monicom Bellucci u glavnoj ulozi. Potom je Komšić na izjave Milorada Dodika o odcijepljenu Republike Srpske od BiH kazao kako je u tom slučaju spreman uzeti oružje u ruke i braniti cjelovitu BiH. Predsjednik Republike Srpske zapitao se otkud Komšiću oružje da spominje mogući oružani sukob.

- To su riječi onih koji ne znaju kako riješiti nagomilane probleme u BiH. Komšić sa svojim adrenalinom ne može pomoći BiH, a time što spominje oružje, samo pokazuje da i sam sumnja u BiH - kazao je predsjednik RS-a Milorad Dodik dodajući kako je Republika Srpska svjesna sebe, te da nisu sretni u BiH jer BiH predstavlja okove oko nogu RS-a.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • 20.08.2013.

    Zivjela moja jedina ljubav- Republika Srpska !

  • Draculaa 19.08.2013.

    http://web/article.aspx?a=e5c3044d-5a03-4182-ad7b-1cf7bfee00f4&c=a76d03e1-6e68-46ef-9626-00aa1c12c7ae I kad vi kazete lako Hrvatima u BIH,prvo se onaj Mevlid zaletio na Americku amabsadu,zatim pronadjeno vise stekova oruzja po selima muslimanskim i mudzahedina i talibana uoceno,hoce sukob Srbi i Muslici izmedju sebe,ali zavrsit ce sa klanjem Hrvata koji ne zele nasilje,nego samo na svome biti,kao i uvijek.Nije dole ljudima lako kad ti se vazda radi o glavi,svatovi po Bosni gdje muslimani diktaturu prosipaju,svatovi krscanski zavrsavaju s time sto im muslimani gadjaju auta kamenjem,crkvu isaraju,gadjaju mladu rajcicama ili tako nesto samo da uniste im dan.

  • 19.08.2013.

    Jedino mirno i trajno rješenje: Hrvati u Hrvatsku, Bosanci u Bosnu, Srbi u Srbiju. Ukinuti tu novotvorevinu RS. I mirna Bosna. Ponekad su jedino radikalna rješenja jedina moguća. Ali bolj ei ovako nego novi rat ili ratovi u budućnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare