To je to što me zanima!

Prosvjednici bacali kamenje na zgradu općine, stigla je i hitna

Građani Konjščine, mjesta blizu Marije Bistrice u Krapinsko-zagorskoj županiji, protiv su izgradnje toplane jer se boje da bi mogla postati spalionica otpada. Prosvjed je isprva bio miran, ali eskalirao je
Vidi originalni članak

U općinskoj zgradi u Konjščini u četvrtak je bio sastanak na temu svjesnog postupanja s otpadom, a ispred zgrade - spontano okupljanje, miran prosvjed koji se pretvorio u nerede pa je morala intervenirati policija, ali i hitna.

Jedan čovjek je ozlijeđen u tučnjavi, piše Zagorje.com.

Na sastanku su bili načelnik Mirko Krznar, njegov zamjenik Vladimir Hađina, vijećnici, predstavnici Kriznog eko stožera Konjščina te članovi mjesnih odbora.

- Ostavka, lopovi, čega se bojite?! - dopiralo je iz skupine od dvjestotinjak ljudi koji su se okupili ispred zgrade, a koji su protiv izgradnje 

Policija ih je morala smirivati i upozorila ih je da su prosvjed trebali prijaviti.

- Protiv naroda se ne može, mi smo protiv spalionice - rekli su prosvjednici. 

POGLEDAJTE VIDEO

Čim je završio sastanak, a trajao je preko četiri sata, počeli su neredi. Prosvjednici su bacali kamenje na zgradu općine pa se morala umiješati policija. 

- Na sastanku je bio i predstavnik tvrtke koja izrađuje projektnu dokumentaciju, ali teško je bilo komunicirati i voditi sastanak. Predstavnici Kriznog stožera bili su netolerantni što se vidi i po situaciji ispred zgrade - rekao je načelnik Mirko Krznar.

O čemu se zapravo radi?

Mještani Konjščine, mjesta blizu Marije Bistrice u Krapinsko-zagorskoj županiji, prosvjeduju protiv izgradnje toplane i energane na komunalni otpad i biomasu.

Boje se da će toplana postati spalionica otpada te da studija izvedivosti i utjecaja na okoliš nije izvedena kako treba.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • Ten-kre 19.04.2019.

    Vidim u Požegi mirno, sve štima.

  • ZG U SRCU 19.04.2019.

    Nek je delaju u BiH, da se tamošnji Rvati ne iseljavaju i tam se zaposle. Zagorci, prigorci su uz vas!

  • zagi 24 19.04.2019.

    možda ipak počinje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare