To je to što me zanima!

Napeto u Vukovaru: Stožer će dežurati na ulazima u grad

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara poručili su da nikoga neće sprečavati ili napadati dok budu postavljali table, a pasivni će biti i ako ih netko pokuša skinuti
Vidi originalni članak

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara na konferenciji za novinare najavio je da će njihovi članovi od srijede dežurati na ulazima u Grad i tako iskazati nezadovoljstvo namjerom postavljanja dvojezičnih tabli s imenom Vukovar na ulaz i izlaz iz grada.

Objasnili su da nikoga neće sprečavati ili napadati dok budu postavljali table, a pasivni će biti i ako netko od stradalnika rata table pokuša skinuti ili prebojati. Dvojezične table bi prema neslužbenim informacijama Novog lista na ulaze i izlaze iz grada trebale biti postavljene sutra. 

Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je da je poziv na ' svečanost' postavljanja natpisa dobila jedino interventna policija, a ministar Arsen Bauk rekao je da se natpisi neće postavljati u tajnosti. 

'Vladi kao da je stalo da izazove nemire u Vukovaru'

Josić je iskoristio priliku i rekao da je nepoznati počinitelj na farmi Lovas između Borova i Dalja išarao spomen obilježje masovne grobnice. 

- Naše komšije šaraju naše spomenike, Hrvati će šarati dvojezične table, no u državi to čini se nikoga ne zanima. Vladi kao da je stalo da izazove nemire u Vukovaru - rekao je Josić koji je najavio osnivanje podružnica Stožera za obranu hrvatskog Vukovara diljem Hrvatske. 

Idi na 24sata

Komentari 307

  • demonter 04.10.2015.

    a čuj, nisam govorio o "domicilnom" stanovništvu, jer niti tema naslova nije "domicilno" stanovništvo, neznam kako ti tako pametan nisi shvatio o čemu govorim. Nadalje nisam "demokrata" već demokrat, čini mi se da je i tvoje pravo na na domovnicu upitno..

  • picuskin 22.02.2013.

    Ploče su stigle,kak ih buju pasivno razbili,to ni Tesla nemre rješiti.

  • Franjo Domanski 20.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare