To je to što me zanima!

Napokon je zatoplilo, ali već sutra stižu snijeg i novi minusi

Nakon tjedan dana "debelih" minusa, danas napokon možemo predahnuti. Jutarnje temperature na moru napokon su došle u plus, a slično je bilo i u Zagrebu...
Vidi originalni članak

Nakon tjedan dana "debelih" minusa, danas napokon možemo predahnuti. Jutarnje temperature na moru napokon su došle u plus, a slično je bilo i u Zagrebu gdje je izmjeren jedan Celzijev stupanj. 

U Lici i Gorskom kotaru bilo je hladnije, ali znatno manje nego jučer je, primjerice, u Gospiću je jutros izmjereno minus pet stupnjeva, a jučer ujutro bilo je čak minus 18.

Vrlo hladno vrijeme zasad se zadržava jedino u Slavoniji gdje su se i ovoga četvrtka temperature spuštale do minus 10 koliko je izmjereno u Županji. 

Gotovo svuda iznad nule

Današnji dan donijet će nam promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme, a i dnevne temperature gotovo posvuda bit će iznad nule. Na Jadranu mjestimice kiša, osobito navečer na sjevernom Jadranu, u Gorskome kotaru snijeg i susnježica, a malo snijega može biti i u Lici, unutrašnjosti Dalmacije, te Slavoniji i Podravini. 

Ponegdje je moguća i kiša koja se smrzava na hladnom tlu. Vjetar na kopnu umjeren zapadni i jugozapadni, ponegdje s jakim udarima, javio je DHMZ

Na Jadranu će zapuhati umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 6, na Jadranu od 6 do 11 °C.

Sutra prvo ledena kiša pa snijeg

Sutra nam pak stiže nova količina oborina iako neće biti tako hladno kao proteklih dana. Bit će većinom oblačno, s kišom osobito na Jadranu i uz njega, ponegdje i obilnom uz grmljavinom. 

U unutrašnjosti se kiša ujutro može smrzavati u dodiru s tlom, a poslijepodne će najprije u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu prijeći u snijeg, uz novi značajni snježni pokrivač. 

Na kopnu će umjereni jak južni i jugozapadni vjetar poslijepodne okrenuti na sjeveroistočni. Na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, a navečer i u noći će okrenuti na zapadnjak i buru. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na moru od 3 do 8 °C. Najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14 °C, a prema večeri osjetno zahladnjenje.

Novi val hladnoće stiže već početkom idućeg tjedna, a s njim i zamjetnije snježne oborine kojih će biti u većem dijelu zemlje dok se na Jadranu očekuje obilna kiša. 
 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • ZagrebČipovi 12.01.2017.

    Koje gluposti pišu ovi novinari,teko toliko da pišu.

  • luna5 12.01.2017.

    šta češ , zimi ti zima a u leti ti toplo , vremena su takva

  • POTPEC 12.01.2017.

    Obečavate snig, a od njega ni traga ni glasa. Gori ste od vlade tako i oni obečavaju u vitar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare