To je to što me zanima!

Napokon mirno u Nizozemskoj nakon tri dana nasilja i nereda

Roditelje tinejdžera su pozvali da ih drže u zatvorenome jer bi u protivnom mogli završiti s kaznenom evidencijom i platiti štetu na uništenim automobilima, trgovinama i ostaloj imovini
Vidi originalni članak

Tijekom trodnevnih nereda zbog uvođenja policijskog sata u više nizozemskih gradova privedeno je gotovo 500 ljudi, a stanje se napokon smirilo u utorak navečer.

POGLEDAJTE VIDEO o prosvjedima diljem Nizozemske:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U nekim gradovima, uključujući i Amsterdam, neke su tvrtke rano zatvorene i na snazi su hitne odredbe koje snagama reda daju veće ovlasti u smirivanju pobješnjelih skupina mladih ljudi od kojih su mnogi tijekom nereda palili vozila, bacali kamenje, uništavali i pljačkali što god su stigli.

Šef policije zadovoljan je smirivanjem situacije, no poziva na oprez.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU U Nizozemskoj sukob policajaca i prosvjednika zbog policijskog sata, uhićeno 130 osoba

- Ovo je uistinu bila drugačija slika. Nismo trebali upotrijebiti policijsku silu ili druge snage - rekao je šef Nacionalne policije Willem Woelders za nizozemsku javnu televiziju sretan što stanje primirilo. Ipak, pozvao je na oprez jer jedna mirna noć ne znači da neredi neće opet eskalirati.

Nizozemci su u subotu uveli prvi policijski sat nakon Drugog svjetskog rata unatoč manjim brojkama oboljelih od Covida-19, a nakon što je Nacionalni institut za zdravlje (RIVM) upozorio na virus koji se brže širi, a pronađen je u Velikoj Britaniji.

Roditelje tinejdžera su pozvali da ih drže u zatvorenome jer bi u protivnom mogli završiti s kaznenom evidencijom i platiti štetu na uništenim automobilima, trgovinama i ostaloj imovini, prenosi Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • prokurator 28.01.2021.

    tinejdžeri su revoltirani jer ih se ne pušta u javne prostore, u kojima bi na miru mogli tipkati po mobitelima i fejsu. to je nedopustivo!!!! :D

  • 27.01.2021.

    Sad bi Rusi trebali osudit nasilje policije u Nizozemskoj :D

  • Dalibor0704 27.01.2021.

    Sada je vlast hrabra prema nenaoružanima, a kada su bili u Srebrenici podvili su repove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare